Πριν από αρκετά χρόνια, το ikariamag.gr ξεκίνησε το #ikariagram, καλώντας το κοινό να γεμίσει το Instagram με στιγμές Ικαρίας.

Όλες αυτές τις στιγμές, λοιπόν, οι άνθρωποι του περιοδικού βρίσκουν κάθε χρόνο ένα πρωτότυπο τρόπο για να τις εκθέσουν στο “àrtεις; fest – Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα.

Στο προηγούμενο φεστιβάλ, οι εικόνες μετατράπηκαν σε ροδέλες για viewmaster και παρουσιάστηκαν σε μια παιχνιδιάρικη φωτοεγκατάσταση. 

Στο φετινό àrtεις; (ά’ρτεις στα ικαριώτικα σημαίνει “θα ‘ρθεις;”), που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 17-20 Δεκεμβρίου στο metamatic:taf, οι διοργανωτές υπόσχονται πως θα έχουν μαζί τους “ένα μαγικό τηλεσκόπιο που θα μας μεταφέρει στην Ικαρία“.

Ένα τηλεσκόπιο γεμάτο από εικόνες που θα έχουν επιλεγεί ανάμεσα από τις χιλιάδες που έχουν ανέβει στο #ikariagram. Εικόνες ξεχωριστές με επίκεντρο το νησί και φυσικά, τους ανθρώπους του. 


Πριν περάσουμε από το ά’ρτεις όμως, ας κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στις μαγικές στιγμές που μας χαρίζει το #ikariagram. Έτσι, για να θυμηθούμε πως το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ γιατί οι αναμνήσεις του είναι ατελείωτες. 

Ξεκινάμε από τον Καριώτικο στα περίφημα πανηγύρια του νησιού.


Και αφού πάρουμε μια ανάσα, το ρίχνουμε στο περπάτημα. Άλλωστε, από το απόλυτο πράσινο μέχρι το βραχώδες άγριο, η Ικαρία ικανοποιεί κάθε περιπατητικό γούστο.


Και ίσως η βόλτα σου να καταλήξει στις Σεϋχέλλες. Όχι, δεν χάθηκες… Έχουμε κι από αυτές στο νησί.


Στην Ικαρία ζουν (κι από ό,τι λένε ζουν και πολύ) υπέροχοι άνθρωποι.


Αλλά και γενικότερα να το δεις το πράγμα, την κατοικούν… πλάσματα ξεχωριστά!


“Άραγε, από την ίδια οπτική γωνία την έβλεπε και ο Ίκαρος;​” Αυτό αναρωτιόμαστε όταν παίρνουμε το αεροπλάνο και φεύγουμε από το νησί.


Μέσα από τις εκδόσεις του ikariamag.gr, η Ικαρία “παίζει” ΠΑΝΤΟΥ!

Από την Times Square…


Και τις πυραμίδες της Αιγύπτου


Μέχρι τον Μεγάλο Βούδα στο Χονγκ-Κονγκ!


Μας ακολουθεί κι όταν πεινάμε…


Πόσο μάλλον όταν είμαστε αγουροξυπνημένοι!


Μην το πολυσηζητάμε: η Ικαρία, πέρα από αγέραστη και γνήσια, είναι απλά μαγική.-


Λοιπόν, τι λες;

Εσύ àrtεις;

Ιστορίες, εικόνες, ζωές, μνήμες, στιγμές και προϊόντα Ικαρίας στο πιο διαδραστικό, πολυτεχνικό, πολυφωνικό, σύγχρονο Φεστιβάλ για την Ικαρία στην Αθήνα σε περιμένουν! Δες το πρόγραμμα και κάνε πρόγραμμα wink