Ο Dave Chappelle τα πήρε στο κρανίο και δε μπορεί κανένας να τον σταματήσει. Ο Αμερικανός κωμικός αφού αντιλήφθηκε πως πολλά από τα σκετσάκια του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προσπάθησε να βρει τρόπους για να πείσει το κοινό να μην τον βιντεοσκοπεί. Αφού λοιπόν δε βρήκε τον τρόπο με το καλό, βρήκε τη λύση από… άλλο δρόμο. Έκανε συμφωνία με την εταιρία Yondr που οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς κινητά τηλέφωνα. Σε αυτόν τον κόσμο ο Chappelle θα μπορεί να κάνει το χιουμοράκι του χωρίς να φοβάται ότι τον βιντεοσκοπούν. Όπως εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=OW20U4iHWtQ

 

Η Yondr θα έχει από εδώ και πέρα τη δική της γωνίτσα στα μαγαζιά που εμφανίζεται ο Chappelle, για να μπορεί να ελέγχει τη φάση. Στην είσοδο, τα κινητά των θεατών θα μπαίνουν στην ειδική θήκη όπου θα είναι κλειδωμένα και δε θα έχουν καμία από τις δυνατότητές τους κατά τη διάρκεια των παραστάσεων. 

Χρειάζεσαι το τηλεφωνάκι σου κύριε; Βγαίνεις έξω, βγάζεις το κινητό σου από τη θήκη του και τηλεφωνείς. Καμία δικαιολογία!

Είναι φοβερό πάντως το γεγονός πως ένα μεγάλο ποσοστό θεατών σε θέατρα και συναυλίες, επιλέγουν να βιντεοσκοπούν αντί να ζουν στην ολότητά της την εμπειρία για την οποία, στην τελική, πλήρωσαν! Είναι κι αυτό ένα από τα παράδοξα της τεχνολογικής εξέλιξης.

Το κοινό του Chappelle, όπως καταλαβαίνουμε από τα σχόλια σε sites και social media είναι χωρισμένο στα δύο. Οι μισοί χαίρονται για την κίνησή του και γουστάρουν που θα νιώθουν για λίγο ότι βρίσκονται στο 1990, ενώ οι υπόλοιποι κράζουν και σχολιάζουν πως μετά από αυτό θα σταματήσουν να πηγαίνουν στα live του. Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία.

Πάντως Dave αγόρι μου, έδωσες και γαμώ τις ιδέες στον Σφακιανάκη. Αντί να βάζει τους σερβιτόρους να τσεκάρουν σε όλο το μαγάζι ποιος τραβάει βίντεο, θα βάλει τις θήκες και καθάρισε. Εύγε! Εμείς δεν έχουμε πάει. Ένας φίλος μας το είπε.