Είπαμε, είμαστε εκεί έξω και δοκιμάζουμε πριν από εσένα 🙂

Νέα εστιατόρια, νέες τάσεις, νέα μενού σε αγαπημένα μαγαζιά και ένα ρεπορτάζ που με έφερε στην πόρτα του διαιτολόγου.

Πάμε να τα δούμε: 

1. Tamarind

Από τις πρώτες thai αφίξεις στην πόλη, το Tamarind είναι ένα εστιατόριο με πολύ μεγάλο fan club, και όχι άδικα. Φέτος το χειμώνα επέστρεψε με νέο μενού επηρεασμένο από το ταξίδι της Άντζελας, της ιδιοκτήτριας στην Ταϊλάνδη. Είναι από τα μαγαζιά που πάντα αγαπάς να ξεκινάς με cocktail κάτω από το δέντρο των ευχών σε συνταγή του Γιάννη Ορφανού. Εγώ προσωπικά λατρεύω το Kyotto Sour με Sake, Yuzu, Ροζ Γκρέιπφρουτ, Blue Agave, Αλμπουμίνη, Orange Bitter και Wasabi αλλά και το Smoked Chilly με ρούμι, χυμός καρύδας, ανανά, καπνιστό τσίλι, lime και νιφάδες καρύδας.

Αξίζει σαφώς και η σούπα Tom Kha Kai, μια παραδοσιακή Ταϋλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπαμπού, λέμον γκρας και γκάλανγκαλ αρωματισμένο με γάλα καρύδας και μοσχολέμονο. Φυσικά, δεν γίνεται να φύγεις χωρίς να πάρεις το Matsaman κάρυ, με μελιτζάνες και βλαστάρια μπαμπούτο το οποίο σερβίρεται είτε με basmati είτε sticky rice.

Κλείνεις, ευρωπαικά και μεγαλοπρεπώς με μους σοκολάτας και γρανίτα λεμόνι.

.Info: Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο | Τηλ.: 2105225945 | Fb Page

2. Mama-Roux στη Γλυφάδα

To Mama-Roux στην Αιόλου το ξέρεις!

Αυτή η multi-ethnic φιλοσοφία που ξέρουμε και αγαπάμε στην Αιόλου, ταξίδεψε στο νότο (δηλαδή στη Γλυφάδα) και εντρύφησε στις γεύσεις από το Νότο (δηλαδή από τη Νέα Ορλεάνη). Ο λόγος για να δημιουργηθεί το δεύτερο εστιατόριο ήταν προκειμένου να στεγαστεί η ειδική ψησταριά/ιδιοκατασκευή στα πρότυπα του αμερικάνικου barbeque μέσα στην οποία υπάρχει ειδικός χώρος για τη φωτιά και τα ξύλα ώστε αυτά, να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με το κρέας. Το αποτέλεσμα είναι τρυφερό, ζουμερό και με την ιδανική καπνιστή γεύση. Κρέας, το οποίο έχει ψηθεί/καπνιστεί σε χαμηλή θερμοκρασία 120°C έως και 10 ώρες, ανάλογα με την κοπή του.

‘Ετσι απολαμβάνεις τα πιο τρυφερά, ζουμερά, βελούδινα χοιρινά Spare Ribs με γλάσο από bourbon. Στην ίδια λογική του low and slow cooking απολαμβάνεις και κοτόπουλο, με rub από πάστα achiote. Όλα συνοδευμένα από coleslaw, φρέσκες τηγανητές γλυκοπατάτες, baked macaroni and cheese και hush puppies καλαμποκιού, δηλαδή κροκέτες καλαμποκιού.

Κλείνεις με Pecan Pie, δηλαδή παραδοσιακή αμερικάνικη τάρτα με πεκάν που συνοδεύεται από παγωτό! 

.Info: Λαζαράκη 26, Γλυφάδα 166 74 | Fb Page

3. Wild in the City

Επιτέλους η τάση του real food ήρθε σε όλο της το μεγαλείο στην Ελλάδα. Δεν θα χρειαστεί να πας Λονδίνο ή Νέα Υόρκη για να βρεις αυτό το cool μaγαζάκι με πάθος για την χρήση εξαιρετικών ποιοτικά, φυσικών, αγνών και ανεπεξέργαστων υλικών σε όλα τα προιόντα! Είναι στο κέντρο της πόλης, στη Βουλής.

Όλες οι ζύμες βασίζονται σε αμύγδαλα, λιναρόσπορο και ινδική καρύδα, χωρίς ίχνος αγνωστου προελεύσεως συστατικών, ενώ τα πάντα μαγειρεύονται μόνο με λάδι καρύδας για το υγιεινότερο και θρεπτικότερο δυνατό αποτέλεσμα. Grain, gluten και sugar free όλα και ταυτόχρονα, ιδανικά για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, σε δυσανεκτικούς στη γλουτένη, σε φαν της παλαιολιθικής διατροφής, σε χορτοφάγους και vegans ή για να συνοψίσουμε σε όσους ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη “δίαιτα”/διατροφή που αποκλείει ζάχαρη και άλευρα.

Tip: Κάνουν και delivery.

 

.Info: Βουλής 7 (Στοά Μπολάνη), Σύνταγμα – Αθήνα | Tηλ.: 210 3315776

4. Omakase Menu στο Matsuhisa

Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα έτρωγα ελληνικό αρνάκι στο Matsuhisa και μάλιστα με chop sticks!

Όπως κάθε χειμώνα, έτσι και φέτος ο chef δημιουργεί ένα μενού 5 πιάτων στα 55 ευρώ στο οποίο μπορείς να δοκιμάσεις τις signature γεύσεις δηλαδή sushi και sashimi αλλά και νέα πιο “τοπικά” πιάτα. Προς μεγάλη μου έκληξη έφαγα σαλάτα με ταχίνι και πιο συγκεκριμένα τη Goma Inaniwa Salad με noodles και sauce που κρύβει ταχίνι, λάδι τρούφας και γλυκό sake και βέβαια το μεγάλο hit του τραπεζιού το Lamb Hoba δηλαδή ελληνικό αρνί το οποίο μαγειρεύεται με teriyaki, δεντρολίβανο και πίκλα wassabi! 

Κλέινουμε με μους σοκολάτας γάλακτος, χιόνι λευκής σοκολάτας, crumble μαύρης σοκολάτας, παγωτό βούτυρο, κρέμα από μπισκότο και αφρό από γλυκό καλαμπόκι (WOW). 

Αν με ρωτάς αν θα χορτάσεις, θα σου πω: όχι πολύ!
Αν με ρωτάς αν θα γουστάρεις, θα σου πω: Πολύ!

.Info: Απόλλωνος 40, (Ξεν. Astir Palace), Βουλιαγμένη | Tηλ.: 210 8902000 | Fb Page

5. Duchess Bagel and Coffe

Κάπου ανάμεσα στις απρόσωπες καφετέριες της Αγίας Παρασκευή ξεπηδά το πολύχρωμο bagel-άδικο του Παναγιώτη και της Έφης που για λίγα λεπτά θα σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι στο Λονδίνο. Θα πας στο Duchess για πρωινό take away αν είσαι της περιοχής ή για χαλαρό Brunch το σουκου αν είσαι από τα ευρύτερα πέριξ.

Τα bagel φτιάχνει ο έξπερτ του είδος, ο ελληνοαμερικάνος Λίο Γαβαλίας ενώ για τη “γέμιση” μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε παστράμι, καπνιστό τυρί, σος μουστάρδας-μέλι και φυσικά τις πιο βασικές επιλογές με γαλοπούλα, cream cheese, ψητό κοτόπουλο κτλ. Δεν μπορείς να φύγεις χωρίς να πάρεις γλυκό bagel με φυστικοβούτυρο και πραλίνα ή βούτυρο, μέλι, μπανάνα και κανέλα. Για το ίδιο το bagel μπορείς να διαλέξεις από μια ποικιλία με σουσάμι, παπαρουνόσπορο, κρεμμύδι, ελιά, σταφίδα – κανέλα και σοκολάτα, και εννοώ κομματάκια σοκολάτας μέσα στη ζύμη.

Οι τιμές ξεκινούν από 2,90€ και φτάνουν μέχρι τα 4.00€. Κάνει και delivery!


.Info: Αγίου Ιωάννου 53, Αγ. Παρασκευή | Τηλ.:210 6013544 | Fb Page

Bonus. Le petit Village

Είναι τόσο δροσερό και λευκο-κίτρινο που είναι σαν μην είναι στην Αθήνα!

Μια μαγική γωνιά στη Φωκίωνος, στα πέριξ της Ερμου που προσφέρει φρέσκες λεμονάδες εμπλουτισμένες με φρέσκες γεύσεις της εκάστοτε εποχής, ανάλογα με το τι φρούτα υπάρχουν κάθε μήνα στο πάγκο του μανάβη! Κάθε μέρα υπάρχουν και πιάτα έκπληξη όπως σαλάτες ή μπρουσκέτες για να τσιμπήσεις κάτι ελαφρύ αλλά και μπίρα Voreia από τo micro brewery Siris που βρίσκεται στις Σέρρες. Όλο το μαγαζί το τρέχει ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του, ο Δημήτρης!

Αν τον γνωρίσεις και του μιλήσεις θα καταλάβεις πως είναι ένας μικρός ΘΕΟΣ! Και για το λόγο αυτό μην πας Κυριακή! Θα το βρεις κλειστό! (Ξεκουράζεται)

.Info: Φωκίωνος 2, Αθήνα | Τηλ: 210 3315616 | Fb Page