Παρασκευή μεσημέρι. Έχω να βγω για ποτό σχεδόν ένα μήνα και σήμερα είναι η μεγάλη μέρα. Ούτε κλαμπάκια, ούτε τσιπουράδικα, ούτε ποτά, ούτε γκομένισμα. Αυτή τη φορά θα κάνω κάτι διαφορετικό. Ψήνω 2 φίλους και κατηφορίζουμε στο Σταυρό του Νότου για να παρακολουθήσουμε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Η αλήθεια είναι πως τους έψησα με το ζόρι. Μάλλον δεν ήθελαν να δουν κάτι τέτοιο.

https://www.youtube.com/watch?v=TXL5Pj5-n8s
 

Νομίζω είναι περιττό να σας πληροφορήσω ότι φεύγοντας πονούσαμε όλοι από τα γέλια. Ο Ζαραλίκος θεωρώ πως είναι μακράν ο καλύτερος stand up comedian, αν και ο ίδιος σε μια ψιλοκουβεντούλα που είχαμε μου είπε “δεν κάνω ακριβώς stand up comedy, αλλά οκ”. Και μετά μας κέρασε τρουφάκια, όπως κάνει σε όλα τα Live του. 

Ξεκίνησε το θέατρο από έναν μεγάλο έρωτα και έκανε τηλεόραση στους “Απαράδεκτους” και τις “Τρεις Χάριτες”, δύο σειρές χάρη στις οποίες ορθοπόδησε οικονομικά. Μετά από αυτά άρχισε η μεγάλη ανέλιξη του στο χώρο του θεάματος.

Συνέχισε γράφοντας σκετσάκια στο “Μπράβο” της Ρούλας Κορομηλά, που ενώ σχεδόν τον παρακαλούσε να βγει στο γυαλί, εκείνος αρνιόταν πεισματικά. Ίσως να είχαμε δει τέτοιες ομορφιές, πολύ νωρίτερα…

Για χρόνια έκανε εκπομπές στο ραδιόφωνο όπου οι ακροαματικότητές του άφησαν εποχή. ΕΡΑ σπορ, Σπορ FM και τώρα Real fm υποτάχθηκαν στις κωμικές ορέξεις του “Ινιέστα των φτωχών”. Ναι, μοιάζουν. 

Η φετινή χρονιά με δύο εκλογικές μάχες και ένα δημοψήφισμα ήταν βούτυρο στο ψωμί για κάθε σατιρικό καλλιτέχνη. Έτσι, ο Νίκος Χατζηνικολάου του έδωσε την εκαιρία να μας κάνει να κλάψουμε από τα γέλια και σε live εκομπή.

Πρώτα με αυτή την ανάλυση…

https://www.youtube.com/watch?v=UCbKsbVArkY
 

 Και μετά με αυτή…

 

Το stand up comedy στην Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνθιση με πολλούς καλλιτέχνες να ξεπετάγονται συνεχώς. Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που ξεφεύγουν από τη μετριότητα. Ο Ζαραλίκος αν ήταν στην Αμερική θα ήταν κάτι σαν τον John Oliver. Σάτιρα to the point, χιούμορ από άλλο πλανήτη και γενικά στις εμφανίσεις του καταλαβαίνεις ότι είναι ένας πολύ συμπαθητικός τύπος. Είναι και ΑΕΚτζης οπότε σου βγάζει και κάτι λίγο πιο γλυκούλικο.

Αν θέλετε να γελάσετε αβίαστα με κάποιον που θα σας φέρει το χαμόγελο ακόμα και χωρίς να μιλήσει, τότε να πάτε στο Σταυρό του Νότου για να τον απολαύσετε κάθε Παρασκευή. Θα είναι εκεί για άλλες 5 εμφανίσεις. Σας υπογράφουμε ότι θα πονάτε από τα γέλια!