Ο Αδιάσιστος είναι ένας τύπος που γεμίζει το Twitter και το Facebook με αγνή και ανόθευτη υπερσυντηρητική καφρίλα.
Στο μυαλό του κυνηγάει ακόμα “κομμουνιστοσυμμορίτες”, “αστεφάνωτες” και εργαζόμενους που έχουν το θράσσος να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Είναι ένας τύπος που δεν θέλει και πολύ κόπο για να τον μισήσεις δηλαδή.

Έχετε διαβάσει τις πικρόχολες ατάκες του, αλλά πιθανότατα να μη ξέρετε ότι τις έχει γράψει ο ίδιος ποταπός νεόπλουτος εκμεταλλευτής.

Τον συνάντησα στο γραφείο του για τις ανάγκες της συνέντευξης. 
“Θα το βρεις εύκολα”, μου είχε πει. “Απλώς ακολούθησε τα κλάματα των ανδρών και τα παρακάλια των γυναικών”. 
Καθόταν μόνος του στο γραφείο και δεν σηκώθηκε καν για να με χαιρετίσει.
“Φέρτε μια πλαστική καρέκλα στο παιδί”, φώναξε σε κάποιον εργαζόμενο. “Την πολυθρόνα την έχω για πιο σημαντικούς ανθρώπους”, μου κάνει. “Καταλαβαίνεις”...

Και βέβαια καταλαβαίνω.

Η συνέντευξη, λοιπόν, πήγε κάπως έτσι:

Αν και δεν σ’ αρέσει να μιλάς συχνά για πολιτική, σε ποιον χώρο θα έλεγες ότι ανήκεις ιδεολογικά;
Είναι αλήθεια αποφεύγω να μιλάω για πολιτική γιατί αυτό δημιουργεί εντάσεις που είναι κάτι που σιχαίνομαι. Στο κάτω κάτω  όλοι Έλληνες είμαστε τι έχουμε να χωρίσουμε ρε παιδιά;  Ωστόσο να σου απαντήσω. Θέλω ένα μείγμα πολιτικής με τα καλύτερα στοιχεία του σοσιαλισμού και του φιλελευθερισμού. Δηλαδή τόσο με μεγάλους φόρους όσο και με απολύσεις αντίστοιχα.

Τι είδους επιχείρηση έχεις τελικά; Τι παράγεις;
Έχω αλλάξει διάφορους κλάδους τα τελευταία χρόνια. Λόγω της κρίσης καταλαβαίνετε. Είναι δύσκολα τα πράγματα.  Έτσι κάποια στιγμή άφησα την εισπρακτική εταιρία που με κόπο και με μεράκι δημιούργησα ώστε να ανοίξω μια αλυσίδα ενεχυροδανειστηρίων.  Πιστεύω πάντως ότι αν αγαπάς αυτό που κάνεις όπως εγώ τότε πετυχαίνεις.

Έρχεται στο σπίτι σου ένας μαλλιάς με σκουλαρίκια για να βοηθήσει την κόρη σου με τα μαθήματα. Είναι κλειδωμένοι στο δωμάτιο για σχεδόν μισή ώρα. Κάνεις ο ίδιος την δουλειά ή πληρώνεις εκτελεστή;
Άτοπο το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Ποτέ δεν θα είχε φτάσει ο μαλλιάς όχι στο δωμάτιο της κόρης μου αλλά ούτε στην εξώπορτα. Θα είχε αποκρουσθεί με το λάστιχο απ την βεράντα μέχρι να φτάσει η αστυνομία που θα είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί.  Φυσικά θα ζητούσα την σύλληψη και της κόρης μου ώστε στην ανάκριση να μάθουμε πώς συνδέεται

Υπάλληλος ζητάει να φύγει 5 λεπτά πριν ολοκληρώσει το 12ωρο του. Πώς αντιμετωπίζεις την αυθάδειά του;
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να φύγει ο υπάλληλος 5 λεπτά πριν τελειώσει το 12ωρο. Σημαίνει πρώτον ότι κακώς είναι υπάλληλος μου και δεύτερον ότι βρήκα αφορμή για να τον απολύσω χωρίς αποζημίωση. Φυσικά θα τηλεφωνήσω και σε άλλες επιχειρήσεις ώστε να ενημερώσω μη τυχόν και ζητήσει εκεί δουλειά στη συνέχεια.

Την «Ημέρα της Γυναίκας», η σύζυγος ξεθαρρεύει και σου λέει ότι θέλει να πάει με τις φίλες της για πάστα σοκολατίνα ή ποντικάκι. Πώς αντιμετωπίζεις αυτήν την κρίση στον γάμο σου;
Η σύζυγος μου δεν θα βγει μόνη της. Δεν θα κάνουμε οικογένεια χίπηδων. Τέλος.

Μαθαίνεις ότι η κόρη σου συμμετέχει σε κατάληψη πανεπιστημίου. Πώς αντιδράς;
Το πιθανότερο σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι η κόρη μου βρίσκεται εκεί με την συγκατάθεση μου. Καλά ακούσατε. Σκοπός της πάνω στο κέφι, το άθφονο αλκοόλ και την επαναστατική ατμόσφαιρα που θα επικρατεί μεταξύ των κακοποιών να συλλέξει ονόματα, διευθύνσεις και λοιπά στοιχεία ώστε να παραδοθούν στις αρχές. Την περίπτωση του να συμμετέχει ως καταληψίας και η ίδια την εκλαμβάνω ως χυδαίο αστείο.

Το πιο αδικημένο σου tweet.
Νομίζω όλα μου τα τουίτ είναι αδικημένα. Με την έννοια ότι δεν έχουν αποτελέσει πηγή για ένα βιβλίο αντίστοιχο του Ευαγγελίου ή του Κορανίου και την απαρχή μιας νέας θρησκείας.

Το πιο πολυδιαβασμένο tweet σου.
Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ, είμαι εκ φύσεως μετριόφρων αλλά καλά κάνεις και με ρωτάς. Πολυδιαβασμένα είναι θα έλεγα όλα μου τα τουίτ παρά το γεγονός ότι η γραφή στην ελληνική γλώσσα περιορίζει αμέσως αμέσως τους αναγνώστες μου σε 15 το πολύ εκατομμύρια. Θα μου πεις οι πλούσιοι ξένοι μπορούν να βάζουν να τους τα μεταφράζουν. Εμένα με νοιάζει όμως να μπορεί ακόμη κι ο φτωχός ξένος να διαβάσει κάτι ποιοτικό κι ανώτερο. Κι ας μη με καταλαβαίνει. Θα χαζεύει τις εικόνες, κέρδος θα ναι γι αυτόν.

Το πλέον ανελέητο τρολάρισμα που έχεις κάνει σε πολιτικό; 
Δεν συνηθίζω να τρολάρω. Είναι κάτι που το θεωρώ χάσιμο χρόνου αλλά και ανήθικο. Ειδικά διάφορα ανώνυμα τρολ νομίζω έχουν μετατρέψει το διαδίκτυο σε βούρκο. Τάσσομαι ευθέως και ανοιχτά κατά της ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Τώρα όσον αφορά πολιτικό θα έλεγα ότι αρκετές φορές έχω ωραίες συζητήσεις με τον Κωστή Αϊβαλιώτη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Νίκο Νικολόπουλο και άλλους τέτοιους αγωνιστές.

Γράψε τη γνώμη σου με μία λέξη για τα παρακάτω πρόσωπα:

Βαρουφάκης
Ροκ σταρ που ξεκίνησε από BBC και οδεύει προς Άρτα TV.

Τζήμερος
Αδικημένος ηγέτης που κάποια μέρα θα τύχει της αναγνώρισης που του αξίζει.

Φωτόπουλος
Αρχηγός της συμμορίας των συνδικαλιστών, ο βασικός εχθρός της ανάπτυξης.

Λαφαζάνης
Παίκτης που θα τον βάλεις στο  86ο λεπτό αν κερδίζετε 4-0 ή χάνετε 0-4 και το ματς είναι αδιάφορο.

Μίλτος Βαρβιτσιώτης
Ένας απ’ τους πιο έξυπνους και αυτοδημιούργητους ανθρώπους στη νότια Ευρώπη.

Σόιμπλε
Φιλέλληνας, αν ο Σόιμπλε ζούσε το 1821 θα πολεμούσε ως εθελοντής για την ελευθερία μας.

Δημόσιοι υπάλληλοι. Αλήτες ή κηφήνες;
Δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω κοινωνικές ομάδες. Κοπρόσκυλα θα τους έλεγα.

Συνδικαλιστές. Αλήτες ή κηφήνες;
Σαν να με ρωτάς την άποψη μου για την Αλ Κάιντα. Πιστεύω όλος ο δυτικός κόσμος είναι απέναντι από τέτοια νοσηρά φαινόμενα.

Αριστεροί. Πώς τους αναγνωρίζεις;
Άλλες φορές είναι εύκολο άλλες δύσκολο. Για παράδειγμα η κλασσική εγκληματική φυσιογνωμία ενός εαακίτη γίνεται εύκολα αντιληπτή. Απ την άλλη αρκετοί αριστεροί μεταμφιέζονται σε κανονικούς ανθρώπους προφανώς για να ανακατευτούν με το πλήθος . Εκεί χρειάζεται εμπειρία, γνώση και υπομονή για να ανακαλυφθεί ο ένοχος.

Πότε η σχέση σου με τον Άδωνι θα προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο;
Δεν είμαι μυστικό ότι τον στηρίζω στη μάχη για την προεδρία της ΝΔ.  Δεν ξέρω αν είδες το σποτάκι με το συμπαθητικό ζευγάρι που πανηγύριζε όταν ο Άδωνις βρήκε τις υπογραφές. Κάπως αντίστοιχα έκανα κι εγώ σπίτι μου. Μόνο που είχα βγει στη βεράντα και ούρλιαζα κάνοντας χειρονομίες σε γείτονες υποστηριχτές του Τζιτζικώστα.

Πόσο θα έπρεπε να είναι ο βασικός μισθός και πόσο η μέση σύνταξη, προκειμένου να επανέλθει η ανταγωνιστικότητα στη χώρα μας;
Σαν να με ρωτάς πόσο φασισμό πρέπει να έχουμε στη κοινωνία. Η απάντηση είναι καθόλου. Τι πάει να πει βασικός μισθός; Δηλαδή αν ο άλλος έχει ανάγκη και δεχτεί να εργαστεί για 200 ευρώ θα έρθεις εσύ ως φασίστας να το απαγορέψεις; Αυτά είναι κατάλοιπα Σοβιετικού τύπου. Όσο αφορά την σύνταξη είμαι καταρχάς υπέρ μιας λογικής αύξησης των ορίων ηλικίας. Είναι κρίμα να βλέπεις 80χρονους γεμάτους ζωή και να νιώθουν άχρηστοι επειδή το Σοβιετικό κράτος τους θέλει συνταξιούχους. Πίσω στη δουλειά.

*Οι “Βιραλαίοι” είναι μία ενότητα που θέλει να αναδείξει τους viral ήρωες των social media που δίνουν νοημα στις διαδικτυακές ζωές μας με το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργούν. Ατακαδόροι του Twitter, χαβαλεδιάρικες Facebook σελίδες, photoshop junkies, τύποι που καίνε το ΥouΤube και το Ιnstagram με το υπέροχο μυαλό τους, όλοι αυτοί θέλουμε να βρουν φωνή εδώ. Και επειδή αποκλείεται να τους ξερουμε όλους και κάποιοι από αυτούς μπορεί να μας ξεφύγουν (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ), στείλτε μας τις πρότασεις σας για τον επόμενο “Βιραλαίο” στο info@provocateur.gr.