Το πρώτο burger το οποίο προσκύνησα με θρησκευτική ευβλάβεια και στολκερική συνέπεια, ήταν το Gourmet Burger Kitchen στο Mall. 

Όταν είχα πρωτοπάει, είχα μασήσει με τις πολλές και απολύτως gourmet εκτελέσεις κάποιων κλασικών burgers, αλλά και κάποια καινούρια concepts που με είχαν στείλει στο διάολο. Αφού τα έφαγα όλα, άρχισα να προσέχω άλλες λεπτομέρειες.

Έχει την καλύτερη coleslaw της αγοράς (Antipodean Homeslow) χωρίς ίχνος μαγιονέζας, γαμάτες τηγανιτές πατάτες και μια σωρία από φανταστικές σως.

Τώρα, που για λόγους ήσυχου ύπνου, ψάχνω νόστιμες επιλογές χωρίς κρέας, το GBK έκανε μπαμ από μακριά ότι θα το ‘χε. 

Και το ‘χει. 

Πήρα το Veggie & Camembert με μανιτάρι, μελιτζάνα, κόκκινη πιπεριά, γλυκοπατάτα, προφανώς Camembert, truffle mayo (που είναι σα να λέμε “όνειρο με φασώματα μετά από μεθύσι”) ρόκα και καραμελωμένο κρεμμύδι. 

Κι επειδή το πήρα σε meal, ερχόταν με τις τηγανιτές πατατατατατάρες του και μια σως της επιλογής μου. Φυσικά η επιλογή μου ήταν η ολ τάημ φέηβοριτ garlic mayo (σα να λέμε “όνειρο μετά από μεθύσι αλλά χωρίς φασώματα γιατί έχει κάργα σκόρδο”).

Πόλεμος από γευστικές συχνότητες σε κάθε μπουκιά, φανταστικές υφές στα καλοψημένα λαχανικά και γενικά καμαμπεροτρουφομαγιονεζίλα από αυτές που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. 

Κι όλα αυτά με των 9,90€! 
Πχοιότητα όχι αστεία. 

Λοιπόν…

Μιλάμε.

GBK Gourmet Burger Kitchen
Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι 151 22
Τηλ: 210 8067113
Facebook | Website