Πριν από λίγες μέρες έσκασε στα αυτιά μας η είδηση πως το AVClub.gr, το πρώτο φόρουμ σε θέματα τεχνολογίας και ήχου, ετοιμάζει τη 2η Πανελλήνια Έκθεση ακουστικών στη χώρα την Κυριακή που μας έρχεται (4/10). 

Στα δικά μας αυτιά, ακούστηκε γαμάτο. Όταν μάθαμε και τις εταιρείες που θα έρθουν, ακούστηκε εξωπραγματικό. Δεν είναι δα και τόσο λίγο, εν μέσω και της τεράστια οικονομικής κρίσης που ζούμε στη χώρα, να μας επισκέπτονται οι μεγαλύτερες εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς ήχου. 

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια έκθεση που έχει δωρεάν -ελεύθερη- είσοδο, διοργανώνεται από ένα φόρουμ (και όχι από κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία που αποσκοπεί στο κέρδος) και φιλοξενεί μηχανήματα πολλών (μα πολλών) χιλιάδων ευρώ. 

Επειδή, όμως, τη μουσική τη λατρεύουμε και βγάζουμε το “κάτι παραπάνω” από την τσέπη μας για πάρτη της, το γεγονός πως θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και κρίνοντας να αποφασίσουμε αν θα αγοράσουμε, ακούγεται ιδανικό. 

Πριν πάμε από το Divani Caravel, πάμε να δούμε στα γρήγορα τα highlights της έκθεσης: 

1. TIDAL
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα,θα παρουστιαστεί στο ευρύ κοινό η υπηρεσία Tidal streaming, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής (όπως φαίνεται) του Spotify. Εκεί οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ασυμπίεστο μουσικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και απαιτήσεων ξεπερνώντας τα σύνορα της προσωπικής τους δισκοθήκης κι έχοντας πρόσβαση σε έναν ωκεανό μουσικής,προσβάσιμο ανα πάσα στιγμή.

2. Kingsound
Για πρώτη φορά και σε παγκόσμια παρουσίαση,θα έχουμε το σετ της KINGSOUND, ESL Η4-ΚS M03 που περιλαμβάνει ηλεκτροστατικά ακουστικά συν τον μοναδικό στον κόσμο -αυτή την στιγμή- φορητό ενισχυτή με δυνατότητα οδήγησης τους.

3. Final Audio, AKG, Audeze, V-Moda
Θα παρουσιαστούν οι ναυαρχίδες όλων των εταιρειών που θα συμμετέχουν. Ενδεικτικά: τα Sonorous X της Final Audio, τα AKG K812, τα νέα Audeze ανοικτού και κλειστού τύπου με τεχνολογία Fazer, τα νέα V-Moda και πολλά-πολλά άλλα.



4. SONY
Θα παρουσιασεί όλη η νέα σειρά της Sony η οποία και παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά από την επίσημη παρουσιάση τους στην IFA.

5. Cost NO object category
Στην cost no object κατηγορία θα παρουσιαστεί σύστημα οπού τα επιμέρους του συστατικά είναι επιλεγμένα χωρίς απολύτως κανένα συμβιβασμό, με πηγές της Viva Audio και της Aurender, ενίσχυση dual mono σε τάξη Α’,ακουστικά top of the line της Audeze ,κλπ. Τα δε καλώδια του προέρχονται όλα από την κορυφαία Jorna εκτός από το USB kai LAN, τα οποία είναι αντιστοίχως της Stealth και της Vovox και παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε έκθεση στην Ευρώπη.
 
 
Και τώρα που “φτιάχτηκες”, ορίστε και το επίσημο προσκλητήριο 😉