Έγκλημα. Ναρκωτικά. Πορνεία. Πάνω σε αυτά τα τρία στοιχεία “πάτησε” η Yakuza και κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση στον κόσμο, έχοντας αυτή τη στιγμή στη “δούλεψή” της περίπου 80.000 άτομα που την υπηρετούν πιστά.

Ακριβά αυτοκίνητα, τατουάζ σε όλο το σώμα για να δείχνουν την προέλευση τους και χρήμα που ρέει με το τσουβάλι. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό, έχει βγει από το εμπόριο ναρκωτικών, πορνείας και άπλετου πορνογραφικού υλικού που κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη διαρροή του.

Το αν μπορεί κάποιος να ανακόψει την παράνομη δραστηριότητά τους, δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά, ωστόσο όποιος το τόλμησε δεν είχε αίσιο τέλος. Είναι χαρακτηριστικό πως αν κάποιο μέλος της οργάνωσης υποκύψει στο οποιοδήποτε παράπτωμα, τότε υποχρεούται να κόψει το ίδιο του το δάχτυλο ως ένδειξη σεβασμού και υπακοής.

Όλο αυτό το παρανοϊκό και παράνομο πλαίσιο το βίωσε από κοντά ένας Βέλγος φωτογράφος, ο Anton Custers. Για την ακρίβεια, το βίωσε από μέσα. Μετά από το “πράσινο φως” που του έδωσε η ίδια η οργάνωση, κατάφερε να περάσει μαζί τους 2 ολόκληρα χρόνια, απαθανατίζοντας τους να εκτελούν όλα τα προαναφερθεντα εγκλήματα.

Χαρά στο κουράγιο του… Ρίξτε μια ματιά.