Απόψε θα τα π(ι)ούμε με τον Σωκράτη

Ο Σωκράτης Μάλαμας δίνει την καθιερωμένη του συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Provocateur θα είναι εκεί.

Κάθε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα είναι ένα κράμα παλιού και νέου. Παλιές και νέες μουσικές, νέοι και γηραιότεροι ακροατές, νέοι χώροι και άλλοι πιο κλασσικοί που τους έχουμε συνηθίσει. Αλλαγές στην ορχήστρα, νέες ερμηνεύτριες στο πλάι του και γενικά μία κατάσταση με πολλές εναλλαγές. Συναυλίες που δεν τις βαριέσαι ποτέ. 
[banner]
Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει το κλείσιμο της καλοκαιρινής του περιοδείας με μια Σεπτεμβριάτικη συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων που συνήθως γίνεται sold out (όπως και σχεδόν όλες του οι συναυλίες στην Αθήνα). Τα τελευταία χρόνια έχει ξαναγίνει μόδα και το λέω αυτό γιατί αν αναλογιστούμε ότι ο πρώτος του δίσκος έγινε το 1989, μάλλον άργησε αρκετά να καταφέρει όσα σήμερα θεωρούμε δεδομένα για εκείνον.

Έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και πολλοί άλλοι κι έχει βάλει το όνομά του στην κορυφή της λίστας αυτού που ονομάζουμε "έντεχνο" τραγούδι. 
 

Οι μουσικές του ακροβατούν ανάμεσα σε ροκ και λαϊκό, γεγονός που δημιουργεί ένα κοινό όλων των ηλικιών, αρκετά φανατικό. Θα δεις οικογένειες να κάθονται στα καρεκλάκια τους και να σιγοψυθιρίζουν την "Πριγκιπέσσα", την ίδια στιγμή που μπροστά θα δεις τους 20χρονους να χτυπιούνται και να επαναλαμβάνουν τους στίχους της "Αμερικής" για τους "Αμερικάνους Μπάτσους". Πειραματίζεται πολύ με αυτές και εκπλήσσει συνεχώς με τις διαφορετικές του προσεγγίσεις σε γνωστά τραγούδια.
 
 
Το σίγουρο είναι πάντως πως αν πας μια φορά σε συναυλία του θα ξαναπάς. Και λίγο πολύ θα καταλάβεις πως αυτοί που βρίσκονται γύρω σου είναι πολύ γνωστές φάτσες γιατί κι εκείνοι έχουν ξαναπάει. Και θα τους ξαναδείς. Στον Μίλτο, στον Θανάση, στον Αλκίνοο, στον Παυλίδη. Λίγο πολύ οι ίδιοι είμαστε. Το καλό είναι ότι μάλλον αυξανόμαστε.
 
 
*Ο Σωκράτης Μάλαμας θα εμφανιστεί σήμερα (3 Σεπτεμβρίου 2015) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 21:00.
Τιμή εισιτηρίων: 10€ φοιτητικό / ανέργων  &  12€ γενική είσοδος. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα