Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Πανσέληνος τον Αύγουστο στην Αθήνα, συναγερμός στα social media! Πατείς με πατώ σε από ποσταρίσματα και φωτογραφίες, ο κακός χαμός!

Δεν ξέρεις από πού και από ποιον να πρωτο-ενημερωθείς για το σπάνιο αυτό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα ανά 4 μόλις εβδομάδες στον αττικό (και όχι μόνο) ουρανό.

Η γεμάτη πάθος και πρωτοτυπία φράση “Τι ωραία που είναι η πανσέληνος σήμερα!” θα γραφτεί από το 60% (τουλάχιστον) των Ελλήνων χρηστών σε Facebook, Twitter και Instagram, ενώ το YouTube θα κρασάρει από τα εκατομμύρια αναζητήσεων του τραγουδιού της Χαρούλας Αλεξίου με τίτλο -guess what;

Την ίδια στιγμή, ευαίσθητες κι ανώτερες ψυχές με τα πιτόγυρα και τα μπυρόνια ανά χείρας, θα σπεύσουν να δουν από κοντά (!) την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε μια μυστική γωνιά της πρωτεύουσας που εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι θα τους προσφέρει ψυχική ανάταση, γαλήνη και κυρίως τον πολυπόθητο απομονωτισμό που επιτάσσει η ημέρα για τις ζευγαροκαταστάσεις: στα πέριξ της Ακρόπολης με μισό περίπου εκατομμύριο συναθηναίους.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ας θυμηθούμε την ασπίδα που σήκωσαν πέρυσι τέτοια εποχή οι χρήστες του Twitter για να αντιμετωπίσουν την “πανσελληνίαση” στα σόσιαλ.

Με όπλα τους τα τιτιβίσματα και τον κυνισμό, είχαν δώσει τη δική τους μάχη για να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια όλων ημών που δεν ανακαλύψαμε την Αμερική μαζί με το ολόγιομο αποψινό φεγγάρι. Με ιδιαίτερη ανυπομονησία, πάντως, περιμένουμε και τη σαφή τοποθέτηση από την γνωστή, αντι-ρομαντική σελίδα στο Facebook

Ready, steady, read!