Ας ξεκινήσουμε επιθετικά. Δε γίνεται να μην έχεις δει το “Ας περιμένουν οι γυναίκες” του Σταύρου Τσιώλη. Δε γίνεται. Απαγορεύεται, δεν επιτρέπεται, είναι ασυγχώρητο. Η κορυφαία κοινωνικοπολιτική ελληνική ταινία με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Ζουγανέλη, Αργύρη Μπακιρτζή και Σάκη Μπουλά είναι ένα μεγάλο μάθημα νεότερης πολιτικής ιστορίας.

Εδώ μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ταινίας:

 

Οι τυχεροί Θεσσαλονικείς  ετοιμάζονται την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, να απολαύσουν μία μοναδική μουσικοκινηματογραφική εμπειρία με άξονα την ταινία, με την κεφάτη μουσική ευφυΐα του Μπάμπη Μπατμανίδη, τη μοναδικότητα του Αργύρη Μπακιρτζή και πολλές υπέροχες και αναπάντεχες εκπλήξεις, σε μια βραδιά που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη! 

Το σύνολο της εκπληκτικής μουσικής ανθολογίας που ακούγεται στην ταινία θα παιχτεί ζωντανά από την πολυμελή ορχήστρα «Babis Batmanidis Co(m)pany». Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιόμορφα σχήματα της νέας ελληνικής σκηνής το οποίο ακροβατεί μεταξύ βαρύ λαϊκού τραγουδιού και έντονα ηλεκτρικής διάθεσης. Οι BBC μαζί με τον “Χειμερινό Κολυμβητή” και πρωταγωνιστή, Αργύρη Μπακιρτζή, θα ερμηνεύσουν τραγούδια από την ταινία και νέα τραγούδια που γράφτηκαν για αυτήν.

ΕΔΩ θα ακούσετε ένα από τα νέα τραγούδια σχετικά με την ταινία που στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο Αργύρης Μπακιρτζής.

Οι λόγοι που τα αναφέρουμε όλα αυτά είναι τρεις. Αρχικά ότι γουστάρουμε και Babis Batmanidis Co(m)pany και “Ας περιμένουν οι γυναίκες”. Ύστερα ότι η εκδήλωση έχει αναβληθεί 2 φορές λόγω καιρικών συνθηκών. Και κυρίως, ότι θέλουμε να σκίσουν στη Σαλόνικα για να έρθουν και μια βόλτα στην Αθήνα να την απολαύσουμε κι εμείς! Ελπίζουμε τα καρντάσια να τους τιμήσουν.
 
 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά στο www.monilazariston.gr και τηλεφωνικά στο 2310 589200

 
«Ας περιμένουν οι γυναίκες» Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου

Τιμές εισιτηρίων: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

Ώρα έναρξης: 21:00

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015

Κολοκοτρώνη 21, 564 30,  Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη