Αθήνα, καύσωνας, ιδρώτας, καλοκαιράκι… Η αγαπημένη εποχή όλων εκείνων που σκούζουν από τα μέσα Απριλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το που βλέπουν να σκάει μύτη ο ήλιος. Σεληνιάζονται από τη χαρά τους, λες και είμαστε τίποτα στερημένοι από την ηλιολουσία Σκανδιναβοί.

Τέσπα, ξέφυγα, το ομολογώ. Το θέμα μας δεν είναι οι καλοκαιρολάγνοι του Facebook. Το θέμα μας είναι να βρούμε -τώρα που φτάνει ο πιο μαρτυρικός μήνας του χρόνου για κάθε εχέφρων Αθηναίο- τις καβάντζες μας προκειμένου να περάσουμε αναίμακτα και ανίδρωτα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα του Αυγούστου.

Κι επειδή είμαστε σίγουροι πως έχετε βαρεθεί να διαβάζετε από εδώ κι από εκεί προτάσεις για τις «10 καλύτερες ταράτσες της Αθήνας», εμείς εδώ στο Provocateur θα κάνουμε την διαφορά:

Σας προτείνουμε 5.

Scherzo Bar

Ξεκινάμε το αφιέρωμα μας για τις αθηναϊκές ταράτσες, με ένα μαγαζί που δεν είναι ταράτσα. Γιατί αφενός μπορούμε και αφετέρου διότι το συγκεκριμένο μαγαζί ίσως να είναι κι ο καλυτερότερος προορισμός για να ξεφύγεις από την αποπνικτική Αθήνα. Πολύς κόσμος αποκαλεί το μαγάζι «Νησί», χαρακτηρισμός που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς η διακόσμηση και το γενικότερο feeling που αποπνέει θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο. Να πας… χτες. Κι αν δεν σου αρέσει, το ποτό κερασμένο από εμάς (λέμε τώρα).

Κριτικές στο Foursquare
Info | Πετρούπολη, Πάρκο Αγίου Δημητρίου, 210506 8790

Ταράτσα bar (aka Χοροστάσιον)

Από τα πλέον ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας, στις παρυφές της πλατείας Κλαυθμώνος. Φορώντας ροκ μανδύα, το Χοροστάσιο έκανε μια κίνηση ματ πριν από 4 καλοκαίρια ανοίγοντας για τους θαμώνες του μια εκπληκτική ταράτσα με θέα στο Λυκαβηττό. Πουφ για να αράξεις με το παρεάκι σου, stands για να σαλιαρίσεις (με μέτρο) με το αμόρε σου, μεγάλοι πάγκοι για να συσκεφτείς με τους συνεργάτες σου από τη δουλειά (χαβαλέ κάνουμε, ούτε να το σκέφτεσαι). Τα κοκτέιλ σου, τις μπιρίτσες σου, τα τζιν σου, ό,τι λαχταρά η ψυχή σου…

Κριτικές στο Foursquare
Info | Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, 2103314330

Λουκούμι Vintage Bar

Μισή ανάσα δρόμος από τον σταθμό Μοναστηράκι, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία και τους στημένους πάγκους της πλατείας Αβησσυνίας , σε περιμένει το Λουκούμι. Σε περιμένει για καφέ, φαΐ, κοκτέιλ, τσίπουρο, τα πάντα όλα. Και με ωραίες μουσικές από τον αγαπημένο Νικήτα Καραγιάννη, αλλά και με ωραίες φάτσες (το ξέρω, ακούγεται κλισέ, αλλά ισχύει στο απόλυτο). «Και το Vintage πού κολλάει;» σε ακούω να ρωτάς παρατηρητικέ αναγνώστη. Αν θες να μάθεις, μπορείς να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα από τα αντικείμενα που απλώνονται στο μαγαζί. 1-0!

Κριτικές στο Foursquare
Site
Info | Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, 2103234814

Μπαΐρακτάρης
45 Μοίρες  

Πάνω ακριβώς από την πιο φασαριόζα πλατεία της πόλης και δίπλα στην έξοδο του Μετρό, θα βρεις ένα μαγαζί που ήταν από τα πρώτα που προσέφεραν στους Αθηναίους των ’00s τη γλύκα του να πίνεις το ποτό σου κοιτάζοντας τον ουρανό. Και την Ακρόπολη. Και την Τεχνόπολη. Μεγάλος και άνετος χώρος, ροκ διάθεση και ο προτζέκτορας στον τοίχο να παίζει τα βίντεοκλιπς από το τραγούδι που αγαπάς.

Κριτικές στο Foursquare
Info | Ιάκχου 18 & Βουτάδων, Γκάζι, 2103472729

Δον Κιχώτης

Ας φύγουμε λίγο από τα μπετά, να κατηφορίσουμε προς τη θαλασσίτσα. Εκεί, στην Καστέλα, στέκεται περήφανα και με εκπληκτική θέα προς το Μικρολίμανο ο Δον Κιχώτης. Λιγάκι τσιμπημένος ο φίλτατος στις τιμές του, αλλά αν το κανονίσεις για τις πρώτες ημέρες του μήνα, αμέσως μετά την πληρωμή από τη δουλειά, δεν θα σου κακοφανεί. Εκτός από ρομαντσοκαταστάσεις, ενδείκνυται και για μπιροποσίες με φίλους πριν και μετά τους αγώνες στο Καραϊσκάκη.

Κριτικές στο Foursquare
Info | Λεωφ. Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Πειραιάς, 210413 7016

ΥΓ: Αν  έχεις στον νου σου κάποια άλλη πρόταση, να ξέρεις πως ο παρτακισμός σκοτώνει. Μοιράσου απλόχερα heart