Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τον Δεκαπενταύγουστο, ούτε με τη Μεγαλόχαρη την οποία τιμώ και σέβομαι. Αλλά όσο να ‘ναι, βρε αδελφέ, όλο αυτό το μακελειό που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια μέρα σε όλες τις γωνιές της Ελλαδίτσας, έχει αρχίσει να κουράζει. Δεκαπενταύγουστος και πανηγύρι έχει γίνει πιο νομοτελειακό κι από υπογραφή Μνημονίου από ελληνική κυβέρνηση.

Δεν πάει άλλο, η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Να αποσυμφοριστεί  και η συγκεκριμένη μέρα, να απλώσουμε επιτέλους  τα γλέντια και στις δευτεροκλασάτες ημέρες όπως είναι ας πούμε το διάστημα 11-14 Αυγούστου. Να σκαρφιστούμε πανηγύρια και να τα κάνουμε πραγματικότητα, έτσι κι αλλιώς σαν λαός άλλο που δεν θέλουμε να βρούμε αφορμές για γλεντοκόπι.

Το Provocateur είναι εδώ και καταθέτει τις προτάσεις του για τα νέα, εναλλακτικά πανηγύρια του Αυγούστου.

Στα πρώτα τραπέζια, απέναντι ακριβώς από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάθονται οι Αγορές. Η Θεανώ βαράει το νταούλι και ο Παππάς παίζει στα δάχτυλα τον ζουρνά. Ο ήχος, όμως, δεν φτάνει ποτέ στα αυτιά των επίσημων προσκεκλημένων από την Ευρώπη, μιας και  ο Αλέξης έχει φροντίσει να κόψει τα καλώδια των ηχείων. Το τελευταίο που θέλει, είναι να δει τους καλεσμένους του μουτρωμένους. Οι Αγορές δεν χορεύουν, ο Αλέξης κάθεται ευτυχισμένος δίπλα τους οκλαδόν, τσιμπάει από τα ψίχουλα που πέφτουν από το VIP  τραπέζι και άπαντες είναι ευχαριστημένοι. Εκτός από τους καλεσμένους των πίσω πίσω τραπεζιών….

Πού: Πλατεία Κουμουνδούρου
Προσφέρονται: Καφές ελληνικός, παξιμάδι.

Ένα σύννεφο μαύρου καπνού καλύπτει απ’ άκρου εις άκρον το πανέμορφο νησί της Ικαρίας. Τα καναντέρ που σηκώνονται εσπευσμένα για να σβήσουν τη φωτιά, γρήγορα συνειδητοποιούν το false alarm όταν βλέπουν από κάτω χιλιάδες ρασταφάρι που χορεύουν ικαριώτικο σε ρέγκε ρυθμό, να απολαμβάνουν το δροσερό πιτσίλισμα και να κουνούν τα χέρια τους με το σήμα της νίκης. Όλο το νησί, ένας κύκλος από τα παιδιά που την πίνουν, όλο το νησί μια ξέγνοιαστη αγκαλιά. Ανακοινώνεται από τους διοργανωτές η αδελφοποίηση του νησιού με τον Μυλοπόταμο. Ρίγη συγκίνησης, κλάματα και στο καπάκι γέλια χωρίς λόγο.

Πού: Πιωμένος είσαι;
Προσφέρονται: Σοκολατίτσα, παστελάκι, αφισάκι Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι φίλοι του τριφυλλιού  και του Δικεφάλου του Βορρά κάνουν όνειρα για πρωτάθλημα και αυτοανακηρύσσονται Πρωταθλητές Καλοκαιριού, Φθινοπώρου, Χειμώνα κλπ.  Μπορεί οι ελπίδες τους κάθε χρόνο να πεθαίνουν πρώτες, αλλά αυτοί το γλεντούν με τη ψυχή τους. Η γιορτή παίρνει φωτιά όταν στην πίστα ανεβαίνει ο κύριος Βαρδινογιάννης, ο οποίος αρπάζει το μικρόφωνο και…


Πού:  Λάρισα (να μοιράσουν και την απόσταση)
Προσφέρονται: Καπνογόνα, Μαλαματίνα, ξύδι(α), γαύρος τηγανητός.

Party animals και χαβαλοχάβαλοι όλης της χώρας ενώνουν τις δυνάμεις τους, ξεχύνονται στο νησί των ανέμων, τρέχουν πανικόβλητοι στο Super Paradise, μπουκάρουν μέσα, ανεβαίνουν στις μπάρες. Αποφασίζουν να φωνάξουν όλοι μαζί κάτι πρωτότυπο, κάτι που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν από το λουμπεναριό, κάτι τόσο φιλοσοφημένο που μπορεί μια μέρα να το τσιμπήσει κι ο David Avramidis και να το ποστάρει στη σελίδα του. Με ένα στόμα, μια φωνή, μια ψυχή, ξελαρυγγιάζονται: «ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΣ», η ιαχή τραντάζει όλο το νησί. Ο Λάκης (ο Γαβαλάς, ο Λαζόπουλος, δεν έχει σημασία), τους ακούει από τη βεράντα της μεζονέτας του και χαμογελά για τα ελπιδοφόρα νιάτα.

Πού: Χελόουουου;!
Προσφέρονται: Μπλουζάκια σε σχήμα V, σέλφιζ στικς, παλιά τεύχη του Nitro.