Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και συνάμα ανυπομονησία από τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη. Οι λόγοι φυσικά, πάρα πολλοί, ένας εκ των οποίων είναι και το στοίχημα, μα κυρίως για να παρακολουθήσουν τα αστέρια της κάθε εθνικής ομάδας εν δράσει, να επιχειρούν την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Πρώτα όμως, πρέπει να δείτε εδώ το μουντιαλ προγραμμα με ημερομηνίες, κανάλια και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!

Η φετινή διοργάνωση έχει μια ιδιαιτερότητα η οποία προσδίδει μια διαφορετική… αύρα στις αναμετρήσεις. Ως γνωστόν, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Κατάρ, αλλά όχι περίοδο καλοκαιρινή όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, παραδοσιακά.

Θα πραγματοποιηθεί τον χειμώνα, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου! Πρώτη φορά θα γίνουν αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου μεσούσης της σεζόν, με τα μεγάλα πρωταθλήματα φυσικά να κάνουν… παύση εκείνες τις ημερομηνίες ώστε να… “δανείσουν” οι σύλλογοι του παίκτες τους στα εθνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Τι γίνεται όμως με τις αποδόσεις στις στοιχηματικές ιστοσελίδες; Ποια ομάδα προσφέρεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Ποια μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη; Ποια από τις 32 ομάδες είναι… απίθανο να τα καταφέρει;

Η πολυνίκης “Σελεσάο” το μεγάλο φαβορί

Η Βραζιλία είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις Μουντιάλ στην ιστορία. Τα έχει καταφέρει πέντε φορές στο παρελθόν και είναι το φαβορί βάσει αποδόσεων, να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο για ακόμα μία φορά, στοίχημα το οποίο πληρώνει στο 5.00. Η “Σελεσάο” θα παρατάξει πλήθος αστέρων, όπως είναι ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Βινίσιους Ζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ραφίνια που ανήκει πλέον στη Μπαρτσελόνα.

Πανίσχυρη τριάδα στη δεύτερη θέση των φαβορί

Μετά τη Βραζιλία, οι αποδόσεις “λένε” ότι καραδοκεί μια τρομερή τριάδα εθνικών ομάδων για να πάρει τη δόξα από το φαβορί. Η μία εξ αυτών, δεν είναι άλλη από τη νυν κάτοχο του τροπαίου, τη Γαλλία, η οποία έχει πανηγυρίσει την πρωτιά σε Παγκόσμιο Κύπελλο δύο φορές στην ιστορία της.

Τον ίδιο αριθμό κατακτήσεων έχει και η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έρχεται με… φόρα από την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το περασμένο καλοκαίρι. Την τριάδα συμπληρώνει η εθνική Αγγλίας, η οποία με τον Σάουθγκεϊτ στην τεχνική ηγεσία έχει αποκτήσει ξανά υπόσταση, δυναμική και έφτασε στον τελικό του Euro που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2021. Για να στεφθεί Κυπελλούχος στο Κατάρ μία εκ των τριών, η προσφερόμενη απόδοση ανεβαίνει στο 7.50.

Σε διψήφιες τιμές οι “Ίβηρες”

Στην Ιβηρική χερσόνησο εδρεύουν δύο από τις μεγάλες εθνικές ομάδες, παραδοσιακά, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Όμως, οι αποδόσεις δεν είναι και τόσο… αισιόδοξες ως προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Η “Φούρια Ρόχα” προσφέρεται στο 11.00 ώστε να κάνει την έκπληξη και να φτάσει στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη φορά έπειτα από την επιτυχία του 2010. Από την άλλη, η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του “δικού” μας Φερνάντο Σάντος η οποία δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, πληρώνει στο 15.00 να κατακτήσει το Κύπελλο.

Το… απίθανο σενάριο των διοργανωτών

Εκτός από τα μεγάλα φαβορί για την πρωτιά στο τουρνουά, υπάρχουν και τα ισχυρά αουτσάιντερ, τα οποία φαντάζει… απίθανο να τα καταφέρουν.

Επειδή όμως -ποδοσφαιρικά- θαύματα γίνονται και ως Έλληνες το ζήσαμε το 2004, θα αναφέρουμε και το απίθανο σενάριο της κατάκτησης του τροπαίου από τη… γηπεδούχο ομάδα του Κατάρ, στοίχημα το οποίο προσφέρεται στο 250.000.

Πάντως, δεν είναι το τελευταίο φαβορί! Την πρωτιά των αουτσάιντερ, βάσει αποδόσεων, κατέχει η Σαουδική Αραβία, η οποία πληρώνει ως νικήτρια στο 500.000.

Αν τέλος, αναρωτιέστε που είναι η κάτοχος του Euro, Ιταλία, σ’ αυτή τη λίστα των φαβορί, θυμίζουμε ότι η “Σκουάντρα Ατζούρα” είναι… σπίτι της καθώς δεν προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης!