Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει και γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να είσαι πάντα σε ετοιμότητα. Σαν τους καταδρομείς, ένα πράγμα.

Για παράδειγμα βρε αδελφέ -χτύπα ξύλο, φτου κακά- μπορεί να ξημερώσει η τρισκατάρατη εκείνη μέρα που θα αναγκαστείς για κάποιον σοβαρό (και συγχρόνως ακατανόητο) λόγο να χρειαστεί παρά τη θέλησή σου, να φορέσεις γραβάτα.

Δεν το θες, δεν το επιδιώκεις, φαντάζεις αστείος και νιώθεις πιο γραφικός κι από το Φλωρινιώτη όταν τη φοράς. Η σύγχρονη, ωστόσο, κοινωνία είναι τόσο απάνθρωπη και τόσο ακατανόητη που έχει δημιουργήσει δαιδαλώδεις κανόνες και παγίδες, οι οποίες είναι εκεί για να σου επιβάλλουν το καθώς πρέπει ντύσιμο και ένα dress code βγαλμένο από το χειρότερό σου εφιάλτη.

Παραβλέπουμε τους χαρτογιακάδες που απολαμβάνουν το σφίξιμο του λαιμού τους από ένα κομμάτι ύφασμα και απευθυνόμαστε σε εσένα, αγνέ και λαϊκέ προβοκάτορα, που ο κόμπος της γραβάτας σου φαίνεται πιο δυσνόητος στη σύνθεσή του ακόμη κι από αυτόν τον ίδιο τον Γόρδιο δεσμό.

Και αφού σου ρίχνουμε ένα παρηγορητικό και φιλικό χτύπημα στη πλάτη, σου δείχνουμε τον τρόπο να βγάλεις επιτυχημένα την υποχρέωση της γραβατοφορεσιάς για την κακιά τη στιγμή που -δεν θέλουμε να σε τρομοκρατούμε, αλλά  θέλεις δεν θέλεις- θα έρθει να σου χτυπήσει την πόρτα…