Η Μαρία Αριστείδου, το κορίτσι-φαινόμενο που τράβηξε την προσοχή των μίντια και του διαδικτύου παγκοσμίως χάρη στη μοναδική της τεχνοτροπία να ζωγραφίζει αριστουργήματα χρησιμοποιώντας όχι χρώματα, αλλά … καφέ από την κούπα της, είχε πρωτοσυστηθεί στο ελληνικό κοινό μέσα από την συνέντευξή της στο Νίκο Μπόβολο. Η δουλειά της, μάλιστα, ήταν τόσο ξεχωριστή που ανάγκασε ακόμη και τον Hugh Laurie, τον αγαπημένο Dr. House, να κοινοποιήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα έργο της που απεικονίζει τον ίδιο, κάνοντας την ελληνοκύπρια καλλιτέχνη ακόμη πιο δημοφιλή.

Ένα μήνα περίπου αργότερα, η πάντα χαμογελαστή Μαρία, επανέρχεται δυναμικά δημοσιεύοντας στο YouTube ένα βιντεάκι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Πολέμου των Άστρων.

Η τελευταία, θεσμοθετήθηκε από τους απανταχού φίλους της επικής σειράς επιστημονικής φαντασίας “Star Wars” προκειμένου να γιορτάσουν το κινηματογραφικό κατόρθωμα του Τζορτζ Λούκας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα του είδους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 4η Μαΐου επελέγη από την παραφθορά της πιο γνωστής ατάκας της σειράς («May the Force be with you») «May the fourth be with you».

Απολαύστε την Μαρία Αριστείδου επί τω έργω, στο δικό της, ιδιαίτερο, φόρο τιμής.