Ακολουθεί φανταστικός διάλογος ανάμεσα σε δύο συνεργάτες, κάπου, κάποτε σε γραφείο ελληνικής εταιρείας:

– “Καλημέρα Κατερίνα! Κάνε μία έτσι. Έχεις ένα μαυράκι στο κωλομάγουλο στον ποπό σου”.
– “Καλημέρα Γιώργο! Σε ευχαριστώ που μου το είπες.”

Ποτέ ε; Συμφωνούμε…

Είπαμε, έχουμε κάνει βήματα προς το… προοδευτικότερον, αλλά Σαν Φρανσίσκο ακόμα δεν γίναμε. Η μητρόπολη του παγκόσμιου γυμνισμού, είναι έτη φωτός μπροστά, γεγονός που επαληθεύτηκε κι από την πρόσφατη περίεργη είδηση: Η εταιρεία “The Bold Italic“, λέει, αποφάσισε ολοι οι εργαζόμενοί της να κυκλοφορούν μέσα στο λοφτ όπου στεγάζονται τα γραφεία της εντελώς γυμνοί. Κι όχι για μια δυο μέρες, αλλά για έναν ολόκληρο μήνα. Το μήνα Μάρτιο.

 

 

 

Ανακοινώθηκε στους εργαζομένους κι αυτοί αφότου ξεπέρασαν τον αρχικό προβληματισμό, δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

 

 

Το οποίο εγχείρημα, δεν έλαβε χώρα για να βγάλουν τα βίτσια τους τα αφεντικά και οι εργαζόμενοι, αλλά προκειμένου να δουν κατά πόσο το πέταγμα των ρούχων θα βελτίωνε τις συνθήκες εργασίας και την παραγωγικότητά τους.


 

“Η αλήθεια είναι πως μας πήρε μόνο μια ώρα αμηχανίας. Μετά από αυτό το διάστημα τα πάντα ήταν υπέροχα”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της εταιρείας. “Μετά την τρίτη ημέρα μπορούσαμε να δούμε τα πλεονεκτήματα από αυτήν την κίνηση. Τόσο η παραγωγικότητα, όσο και οι μεταξύ μας δεσμοί ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο”.


 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως οι εργαζόμενοι σε όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξαν και μια ιδιότυπη αργκό. “Σκληρή ρώγα” = “Πρέπει να συγκεντρωθείς” και “Απαλή ρώγα” = “Είμαι διαθέσιμη/ος για να μιλήσω”.


 

Το εγχείρημα έλαβε τέλος, αλλά ήδη γίνονται συζητήσεις για την περαιτέρω εξάπλωσή του. Δεν τους χάλασε, από ότι φαίνεται…

 

 

Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν ισχύει το ίδιο και για τους συντρόφους των εργαζομένων… Πόση, μα πόση κρεβατομουρμούρα;