Σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες τις οποίες έχει στη διάθεσή του αποκλειστικά και μόνο το Provocateur, ένα σημαίνον πρόσωπο της ελληνικής πολιτικής σκηνής θα αναλάβει πολύ συγκεκριμένο πόστο στις διαπραγματεύσεις της χώρας στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός δεν είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της δουλειάς του υπουργού οικονομίας, Γιάνη Βαρουφάκη και επιζητά εδώ και καιρό ένα πρόσωπο αριστερών καταβολών για να τον αντικαταστήσει. Ο κύριος Τσίπρας έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να του δώσουν μια λίστα με ονόματα πιθανών υποψηφίων για να πάρουν τη θέση του πολυπροβεβλημένου Βαρουφάκη.

Ένα από τα ονόματα που βρέθηκε στη λίστα και τελικά προκρίθηκε ως η σοβαρότερη λύση, ήταν εκείνο του Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δέχτηκε με χαρά να εκπροσωπήσει τη χώρα μας και πλέον η κυβέρνηση ποντάρει τόσο στο ακέραιο του χαρακτήρα του όσο και στην σκληράδα που αποπνέει με τη στάση του αλλά και με τα γραφόμενά του στο twitter.

 

 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ομόφωνα με την πρόταση του πρωθυπουργού καθώς θεώρησε ιδανικό τον κύριο Κουβέλη για τη θέση. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για το θέμα: «Θέλαμε κάποιον λίγο πιο μάτσο και μπρουτάλ, γιατί ο Βαρουφάκης ήταν όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα. Ο κύριος Κουβέλης έδειξε και με την παρουσία του στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί τις θέσεις του ακόμα και χρειαστεί να παίξει ξύλο με τους εταίρους ή τους συγκυβερνώντες. Αυτόν τον Κουβέλη χρειαζόμαστε. Τον Κουβέλη που θα ρίξει και καμία ψιλή σε όποιον πάει κόντρα στα συμφέροντα της χώρας μας».

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων για να ζητήσει τη γνώμη τους. Αν και δε συμφωνούν συχνά, σύσσωμη η αντιπολίτευση (πλην Ποταμιού) είδε με καλό μάτι τα νέα καθήκοντα του κύριου Κουβέλη, ενώ αντίθετα ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τις αμφιβολίες του αντιπροτείνοντας τον Κωστή Μαραβέγια, καθώς θα προτιμούσε κάποιον λίγο πιο χίπστερ.

 

Δείτε παρακάτω κάποια από τα tweet του κύριου Κουβέλη που όπως φαίνεται έπεισαν τον Τσίπρα πως εκείνος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση.