“Μα καλά, δεν σκέφτεσαι πως θα φαίνεται πάνω σου όταν γεράσεις;”. Χιλιοειπωμένη η ατάκα που ακούει κανείς όταν φανερώσει στους γύρω του την πρόθεσή να κάνει τατουάζ. Χιλιοειπωμένη όσο και… χιλιοαγνοημένη, καθώς λίγοι είναι εκείνοι που πάνω στην “κάψα” τους να ζωγραφίσουν το κορμί τους λαμβάνουν υπόψη τις γνώμες των άλλων.

Σε κάθε περίπτωση, οι λάτρεις των τατουάζ ή -για να είμαστε πιο ακριβείς- οι συνειδητοποιημένοι θαμώνες των στούντιο δερματοστιξίας, λίγο φαίνεται να πτοούνται από την όψη που θα έχει το σχέδιο τους σε μερικές δεκαετίες από τη μέρα που το “χτύπησαν”, παρά την αδιαμφισβήτητη βεβαιότητα ότι αυτό που σε ένα σφριγηλό νεανικό κορμί φαντάζει και (σε πολλές περιπτώσεις) είναι ωραίο, αρχίζει να κάνει τα… νερά του όταν ο ανελέητος χρόνος αρχίζει και δείχνει τα δόντια του.

(Σ.σ: Προφανώς τον τύπο εδώ πέρα, δεν τον πιάνει τίποτα από τα παραπάνω…)
 

 

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του αφιερώματος, υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας με ζωγραφισμένο το κορμί τους. Σε καθαρά αισθητικό επίπεδο μιλώντας, άλλοι το υποστηρίζουν απόλυτα κι άλλοι μπορεί να φαίνονται στα μάτια κάποιων ολίγον τι… παράταιροι. Ουσιαστικά, όμως, άπαντες είναι ξεχωριστοί, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για τους μπροστάρηδες της τέχνης του τατουάζ. Για τους ανθρώπους εκείνους που τόλμησαν να χαράξουν το δέρμα τους σε δεκαετίες όπου το φαινόμενο όχι μόνο δεν ήταν καθιερωμένη μόδα, αλλά πολύ περισσότερο ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να σε κατατάξει με μεγάλη ευκολία σε… παρία.
 


 

 

 

 


Μπορεί, λοιπόν, σε 20-30 χρόνια από τώρα το να απολαμβάνεις τον ήλιο σε παραλίες γεμάτες από ηλικιωμένους και ηλικιωμένες με μαύρο και πολύχρωμο μελάνι στα κορμιά να είναι κάτι σύνηθες, ωστόσο άτομα σαν αυτά που ποζάρουν τώρα μπροστά στην οθόνη σου ήταν εκείνα που τόλμησαν, εκείνα που έκαναν τη βελόνα να σφυρίζει. Και καλό θα είναι να έχουμε κατά νου την εύστοχη απάντηση που έδωσε ένας από αυτούς στην ερώτηση της εισαγωγής: “Δεν ξέρω πως θα φαίνομαι, φίλε μου. Το πιο πιθανό είναι να αφήσω μακριά γένια και να κάνω παρέα με κάποιους άλλους γαμ@#$δες παππούδες που θα μου μοιάζουν. Όπως και να έχει, πάντως, γενικά θα φαίνομαι καταπληκτικός και ξεχωριστός. Εσύ πώς θα νιώθεις που θα είσαι ίδιος με όλους τους άλλους γερο-μπάσταρδους;”

* Οι φωτογραφίες προέρχονται από το boredpanda.com