Το House of Cards είναι από τις σειρές που λατρεύεις ή λατρεύεις να μισείς. Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι αν δεν είστε έτοιμοι να χάσετε επαφή με τον έξω κόσμο για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα. Μην το δοκιμάσετε επίσης αν δεν έχετε μια μικρή έστω εξοικείωση με την πολιτική γιατί αλλιώς θα χάσετε τη μπάλα (και δικαιολογημένα). Αν όμως βρίσκεστε κάπου στη μέση, αυτοί είναι δέκα λόγοι για να πειστείτε πως αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

1. Ο πρωταγωνιστής Κέβιν Σπέισι είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του (και εγώ ένας ηλίθιος που δεν αξιώθηκα να πάω στην Επίδαυρο το 2011 να τον απολαύσω από κοντά).

 2. Η Ρόμπιν Ράιτ (Κλαιρ) που υποδύεται τη γυναίκα του Φράνσις (Κέβιν Σπέισι) είναι μία γοητευτικότατη πενηντάρα (αν είσαι άντρας) και απίστευτα στιλάτη με αξιοζήλευτη γκαρνταρόμπα (αν είσαι γυναίκα). Και σήμερα είναι και υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερου γυναικείου ρόλου.

3. Από τη σκηνοθεσία των επεισοδίων έχουν παρελάσει ιερά τέρατα του χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του ημίθεου David Fincher σκηνοθέτη των Fight Club, Se7en, Gone Girl… Συγκεκριμένα: James Foley, John David Coles, Carl Franklin, Robin Wright (σκηνοθετεί κιόλας η θεά), Allen Coulter, Charles McDougall, Joel Schumacher, John Dahl, Tucker Gates, Agnieszka Holland, Jodie Foster.
 

https://www.youtube.com/watch?v=SrFz9WIiqxI

4. Ο πρωταγωνιστής απευθύνεται προσωπικά στον τηλεθεατή και μοιράζεται μαζί του τις διεστραμμένες σκέψεις του. Τρόπον τινά, τον κάνει συνεργό του (μαζί τα φάγαμε Φράνσις!)

5. Η πρώτη σκηνή του πρώτου κύκλου σε τραβάει από τα μαλλιά. Και σε σέρνει. Ή θα το δεις πωρωμένα ή δε θα θελήσεις να συνεχίσεις. Δεν υπάρχει μέση λύση.

6. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει αντικείμενο μελέτης -αν δεν έχει ήδη γίνει- σε σχολές πολιτικών επιστημών ή και σεμινάριο σε wannabe πρωθυπουργούς ανά τον κόσμο. Ακούς Αλέξη;

7. Μας αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι η πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι απίστευτα ξενέρωτη και η διαπλοκή της απίστευτα επιφανειακή. 

https://www.youtube.com/watch?v=ULwUzF1q5w4
 
8. Οι παραγωγοί δίνουν ρεσιτάλ τιμιότητας ανεβάζοντας όλα τα επεισόδια της εκάστοτε σεζόν στη πλατφόρμα του Netflix κι έτσι εμείς δεν υποφέρουμε βλέποντας ένα επεισόδιο την εβδομάδα. Torrents; Ποια torrents; 

9. Η σειρά από την αρχή μέχρι το τέλος είναι έντονα προκλητική. Το logo όμως είναι το κάτι άλλο. Η Αμερικανική σημαία ανάποδα και χωρίς τα αστέρια μοιάζει με όπλο. Αρρώστια.

10. Σεζόν 3, επεισόδιο 4. Για τη σκηνή με το άγαλμα του Ιησού. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!