Άλκης Μπούκουρας… Ένα όνομα, ένα επίθετο, μία ιστορία…

Απίθανος τύπος, πολυτάλαντος, πολυσχιδής. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, αφού πρώτα προχωρήσουν στο απαραίτητο αυτομαστίγωμα, ένα πράγμα θα τους πω: πρόκειται για το καλυτερότερο “κοράκι”, το γρηγορότερο φτυάρι, τον πλέον επιτυχημένο έμπορο του θανάτου σε ολάκερη τη χώρα. Κι επειδή αυτό το τελευταίο μπορεί να ακούστηκε… κάπως, εξηγούμαι: Δεν πουλάει ναρκωτικά ο άνθρωπος. Online γραφείο τελετών έχει και πραγματεύεται με τεράστια επιτυχία την κάθε λεπτομέρεια από την τελευταία μας έξοδο.

Άλκης Μπούκουρας… Ένα όνομα, ένα επίθετο, μία ιστορία… άντε πάλι τα ίδια!

Γιατί όλη αυτή η εισαγωγή για τον τύπο, ρε τύπε;“, θα μου πείτε. Και σας απαντώ: Η μνημειώδης αυτή εισαγωγή, πρέπει και αρμόζει στην περιπτωσάρα αυτού ατόμου, που τολμά και βγάζει τη γλώσσα του στο θάνατο, την μεγαλύτερη βεβαιότητα κι αβεβαιότητα της ζωής. Το να κάτσω να ασχοληθώ και να γράψω για τις “Τελετές Μπούκουρα”, δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Σας μιλάω ως άνθρωπος που τρέμω κυριολεκτικά στην ιδέα του θανάτου. Οπότε, πιστέψτε με… Δεν θα το έκανα, αν δεν άξιζε τον κόπο.

Δικός σας!

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται: Με τον βουλευτή έχεις καμιά συγγένεια; Πόσο σε επηρεάζει η συνωνυμία στις δουλειές σου;
Ουδεμίαν σχέσην έχω με τον κύριο. Όντως, πολλοί μας μπερδεύουν αλλά έχω ήδη συντάξει προσωπική επιστολή προς αυτόν στην οποία μάλιστα επισυνάπτω και ένα πεντάευρο. Τόσο κοστίζει η αλλαγή επωνύμου. Επίσης του εξηγώ, με απλά βήματα, την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει. Πρέπει να τελειώσει αυτός ο συμπαντικός εμπαιγμός.

Γραφείο Τελετών Μπούκουρας, λοιπόν: Πες μου τι, πώς και κυρίως γιατί;
Η σελίς στο facebook, πέραν του Γραφείου, εκφράζει ένα ευρύ φάσμα οπτικών γωνιών γύρω από έναν κεντρικό άξονα, ο οποίος παρεμπιπτόντως αποτελεί το σταθερότερο πράγμα στην ύπαρξη: Τον θάνατο. Πώς; Με στυλ. Γιατί; Γιατί όχι;

Και πώς τα καταφέρνεις και “φτύνεις” ειρωνεία και σαρκασμό στον θάνατο, το μεγαλύτερο μυστήριο της ζωής (sic);
Από εδώ που στέκομαι τα καταφέρνω επειδή δύναμαι. Αν στεκόμουν σε άλλη γωνία κατά πάσα πιθανότητα να μην είχα αυτή τη δυνατότητα. Το χιούμορ, αν και όχι πανάκεια, αποτελεί μέσον (εργαλείο) ώστε να κοιτάξει κανείς κάτι τόσο μεγάλο και να μην τρομάξει. Με μια ευγενική ωμότητα απέναντί του επιτυγχάνει κανείς ένα είδος εξαγνισμού. Αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που περνάει η σελίδα μας.

Δυσκολάκι να σε νιώσω, καθώς είμαι θανατοφοβικός του κερατά. Υπάρχει κάτι που μου προτείνεις για να… γίνω καλά;
Η υπηρεσία μας που θα ταρακουνούσε την φοβία σας είναι αναμφίβολα η ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ™ (βλέπε εικόνα που ακολουθεί) κατά την οποίαν θάβεστε για κάποιες ώρες στο οικείον σας περιβάλλον (ή σε διαφορετικό, μα φυλασσόμενο) σε ειδικό φέρετρο με εγκατάσταση εξαερισμού και wifi hotspot. Σαφώς η υπηρεσία μπορεί να εμπλουτιστεί και με ενδοεπικοινωνία ή παροχή “live” ψυχολογικής υποστήριξης (από πάνω). Προσφάτως δε, παραλάβαμε νέα φέρετρα βιτρό, με διακριτικό κρυφό φωτισμό, με τα οποία η λαϊκή φράσις “βλέπω τα ραδίκια ανάποδα” παίρνει σάρκα και οστά. Σχεδόν. Πιστέψτε με είναι πιο extreme ακόμα και από το Bungee Jumping.

Δεν παίζει να το δοκιμάσω… Σκέφτομαι, πάντως, την αποτέφρωση. Αλήθεια, πέρα από ταφές, καίτε και κόσμο;
Σαφώς, αναλαμβάνουμε και τα δύο. Εκτός από οποιονδήποτε, μπορούμε να θάψομε και να αποτεφρώσομε μετά τελετής οτιδήποτε υλικό αντικείμενο μας υποδείξετε. Σε σπάνιες περιπτώσεις, πελάτες ζητούν ταφή ή καύση αντικειμένων που συμβολίζουν αναμνήσεις, ιδέες και όνειρα. Παρ’ όλα αυτά είμαι της άποψης, το ίδιο και οι συνεργάτες μου, πως δεν θάβονται (ή δεν καίγονται) όλα.

Έχεις SKYPE και κινητό τηλέφωνο φόρα παρτίδα. Σε καθαιρεί αυτό και μόνο το γεγονός από την κατηγορία των τρολ που προτιμούν ανωνυμία και κουκούλωμα; Σε έχει καλέσει ποτέ κανείς; Έχεις κάνει cyber sex με θαυμάστρια και μετέπειτα πελάτισσα; Ποια η άποψή σου για την Κατερίνα Καινούργιου; (Το τελευταίο μην το απαντήσεις, απλά ήθελα να σε εκνευρίσω λίγο με την πιο μακροσκελή ερώτηση που έχει διατυπωθεί ever).
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τρολλάρουν στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης με τα αληθή τους στοιχεία. Αυτό όμως και πάλι δεν έχει να κάνει με την σελίδα του Γραφείου μας, διότι πολύ απλά εμείς σοβαρολογούμε. Άλλωστε δεν είναι δυνατό ένα Γραφείο του δικού μας βεληνεκούς να μην διαθέτει πληθώρα επιλογών επικοινωνίας. Τέλος, να κάμω και μια ευχάριστη ανακοίνωση που έχει να κάνει με την δρομολόγηση της δημιουργίας ιστότοπου για τις “Τελεταί Μπούκουρας”. Και συνεχίζω με την ερώτησή σας: Cyber sex και Hang Gliding είναι τα μόνα που δεν έχω κάνει. Η Κατερίνα Καινούριου ποια είναι;

Το πιο περίεργο που σου έχουν στείλει/πει για τη σελίδα;
Ήταν ένας ευγενέστατος κύριος που ήθελε να μου πουλήσει νεκρικά είδη. Μα δεν γνωρίζει πως έχω τα δικά μου ήδη;

Η άποψή σου για τον κύριο Κων/νο Μητσοτάκη;
Θα αργήσω να τον ξαναδώ.

Πες μας τέλος, βρε αδελφέ και λίγα λόγια για τη ραδιοφωνική σου εκπομπή. Έτσι, γιατί είσαι “πολυεργαλείο” κι εμείς τα πολυεργαλεία τα προμοτάρουμε.
Το “Ράδιο Μπούκουρας” ξεκίνησε να εκπέμπει διαδικτυακά το 2012 και έναυσμα ήταν οι διανυκτερεύσεις. Απλώς θέλαμε να ακούμε μουσική ταυτόχρονα, διάφορα άτομα διασκορπισμένα στον χάρτη. Έτσι έχει μείνει. Κοντά σας κάθε Κυριακή βράδυ στις 22:00. Ζωντανά… Να είσθε καλά. Λέμε τώρα…

*Οι “Βιραλαίοι” είναι μία ενότητα που θέλει να αναδείξει τους viral ήρωες των social media που δίνουν νοημα στις διαδικτυακές ζωές μας με το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργούν. Ατακαδόροι του Twitter, χαβαλεδιάρικες Facebook σελίδες, photoshop junkies, τύποι που καίνε το ΥouΤube και το Ιnstagram με το υπέροχο μυαλό τους, όλοι αυτοί θέλουμε να βρουν φωνή εδώ. Και επειδή αποκλείεται να τους ξερουμε όλους και κάποιοι από αυτούς μπορεί να μας ξεφύγουν (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΟΣΟΧΗ), στείλτε μας τις πρότασεις σας για τον επόμενο Βιραλαίο” στο [email protected].