Καθημερινά ανεβαίνω στις 7:30 το πρωί από τη Νέα Σμύρνη στον εξωτικό… Παράδεισο Αμαρουσίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Newpost.gr και του Provocateur. Διασχίζω άνετα την άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, στρίβω δεξιά μετά το Φιξ για να βγω στην Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του Καλλιμάρμαρου και συνεχίζω… Περνάω από το Χίλτον, την Αμερικάνικη Πρεσβεία, φτάνω στον Πύργο Αθηνών, μέχρι εδώ όλα καλά, ελάχιστη κίνηση, αφού ακόμα δεν έχει βγει το μεγάλο κύμα αυτοκινήτων της ημέρας στους δρόμους.

Από την διασταύρωση της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την Κηφισίας σε κάθε φανάρι έχουν τοποθετηθεί τροχονόμοι που ρυθμίζουν καθημερινά την κυκλοφορία από τις 7:30 περίπου, οπότε η άνοδος της Κηφισίας εκείνη την ώρα είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση. Μέχρι που φτάνεις στο ύψος της Φιλοθέης, εκεί γύρω στις 8 παρά 10, όπου χρειάζεσαι -χωρίς υπερβολές- ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά για να περάσεις το σημείο που βρίσκεται η διασταύρωση που οδηγεί στο Κολλέγιο Αθηνών!

Γιατί γίνεται αυτό;

Στις δύο λωρίδες στα αριστερά είναι σταματημένα ουκ ολίγα αυτοκίνητα και πούλμαν που μεταφέρουν μαθητές, περιμένοντας υπομονετικά το σήμα του τροχονόμου να στρίψουν αριστερά στη Β΄ είσοδο Φιλοθέης και να φτάσουν στον προορισμό τους.
 

Πολλές φορές όμως υπάρχουν και οι «εξυπνάκηδες» οδηγοί που, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, περνάνε όλους τους υπόλοιπους για μαλάκες και, ενώ θέλουν να στρίψουν αριστερά σε εκείνο το σημείο, δεν περιμένουν στην ουρά, αλλά βγαίνουν στην τρίτη λωρίδα, δημιουργώντας απίστευτο μπάχαλο, αφού έτσι αφήνουν μόλις μία λωρίδα σε όσους δεν θέλουν να στρίψουν αριστερά, αλλά θέλουν να συνεχίσουν ευθεία προς Χαλάνδρι, Μαρούσι κλπ!


Φυσικά τα κορναρίσματα καθημερινά στο σημείο εκείνο δεν έχουν τελειωμό, τόσο από τους οδηγούς που περιμένουν πότε ο τροχονόμος θα τους επιτρέψει να στρίψουν αριστερά, όσο και από τους οδηγούς που θέλουν να συνεχίσουν ευθεία και πέφτουν σε μποτιλιάρισμα εξαιτίας των τύπων που έφαγαν… πονηρόπιτα και σας περιγράφω παραπάνω.

Αξίζει να σημειώσω, πάντως, ότι σχεδόν κάθε μέρα εκείνη την ώρα η κάθοδος της Κηφισίας σε εκείνο το σημείο δεν έχει τρομερή κίνηση, οπότε θέλω να ρωτήσω τον τροχονόμο που έχει υπηρεσία εκείνη την ώρα σε αυτό το σημείο: Γιατί ρε άνθρωπέ μου κρατάς τόση ώρα σταματημένα τόσα αυτοκίνητα που περιμένουν να στρίψουν, προκαλώντας τέτοια ταλαιπωρία και σε αυτούς, αλλά και σε όσους θέλουν να συνεχίσουν ευθεία προς τα πάνω; Το καθημερινό μπάχαλο, δεν σε βάζει σε σκέψεις ότι κάτι δεν κάνεις/κάνετε σωστά;
 

Και μία παραίνεση στους «σιγά-μη-κάτσω-να-περιμένω-σαν-το-μαλάκα» που κλείνουν την τρίτη λωρίδα αφήνοντας μόλις μία σε αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν στην άνοδο της Κηφισίας: Έλεος ρε γατόνια! Κόφτε το! Είναι απαράδεκτο 3-4 αυτοκίνητα κάθε φορά να προκαλείτε (στο βαθμό που σας αναλογεί) κυκλοφοριακό χάος στο σημείο. Καταλαβαίνω ότι βιάζεστε να πάτε στις δουλειές σας, αλλά μαντέψτε; Κι εγώ στη δουλειά μου πάω, κι εγώ 24 ώρες έχω στη διάθεσή μου. Οπότε, είτε ξεκινήστε νωρίτερα, είτε καταλάβετε ότι δεν είναι όλος ο δρόμος για πάρτη σας και σεβαστείτε τους άλλους οδηγούς!

ΥΓ: Επειδή έχει ειπωθεί κι έχει γραφτεί χιλιάδες φορές, δεν το αναφέρω πλέον ως παράκληση αλλά μάλλον σαν προσευχή: Ας σταματήσουμε επιτέλους να κοιτάμε την πάρτη μας και ας αποκτήσουμε κάποια στιγμή οδηγική παιδεία σε αυτή τη χώρα!