Όταν το μεράκι και το προσωπικό γούστο περισσεύει, το αποτέλεσμα που προκύπτει δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό. Ένας φίλος καρδιακός, από τα νιάτα του ακόμη, του είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι υπόγειο της οικείας του, θα είναι τόσο σημαντικό όσο και το ίδιο το σπίτι. Ο λόγος; Είχε κατά νου να δημιουργήσει έναν χώρο για τον ίδιο και την αχώριστη αντροπαρέα του.

Η ιδέα αυτή ήταν τόσο καρφωμένη στο μυαλό του, που για χρόνια μάζευε αντικείμενα και έπιπλα που του άρεσαν. Δεν ήταν μια άναρχη διαδικασία, είχε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Ήθελε να διαμορφώσει τον χώρο σε bar, με αντίκες και αντικείμενα που είχε συλλέξει με μπόλικη υπομονή και επιμονή. Παράλληλα, ο φωτισμός του χώρου αλλά και των προθηκών που είναι εκτεθειμένα τα αντικείμενα, ήταν κι αυτός μελετημένος και προσεγμένος.

Όταν έφτασε η μεγάλη ώρα που θα έφτιχνε το σπίτι, ο σχεδιασμός αφορούσε και την πραγμάτωση της δημιουργίας του bar. Είχε φτάσει επιτέλους η στιγμή που όλα τα υπέροχα κομμάτια που είχαν μαζευτεί, θα έμπαιναν επιτέλους στη θέση τους.

Το πιο εντυπωσιακό, είναι η μπάρα του bar. Ένα κομμάτι των αρχών του 1900, αποτελούσε τον παλιό πάγκο του Κουρλαμπά, του κεντρικού δηλαδή φαρμακειού της Πάτρας, όπου βρίσκεται και το σπίτι. Αδιανότητο κομμάτι αποτελεί και η μηχανή εσπρέσο FAEMA, μοντέλο πριν του 1950, που λειτουργεί με γκάζι.

Εκτός από τον αναπαυτικό καναπέ, ο χώρος διαθέτει αρκετά ιδιαίτερα καθίσματα. Καθίσματα από τον Ιντεάλ, τον παλιό κλασσικό κινηματογράφο της Πάτρας. Τα πήρε, τα χώρισε ένα-ένα, τα έντυσε με ιδιαίτερες ταπετσαρίες,  τους έβαλε ροδάκια και έτσι δημιούργησε ένα σετ καθισμάτων εξαιρετικής αισθητικής.

Πολλές εκατοντάδες δίσκοι βινυλίου, με δυσεύρετες εκδόσεις καθώς και μπόλικα ποτά από ποτοποιίες που λειτουργούσαν πριν από 100 χρόνια και δεν λειτουργούν πια. Για να μη μιλήσουμε για τις μπύρες που έφτασαν από όλον τον κόσμο, σε αυτό το σπίτι στην Πάτρα.

Η όλη φάση δένει με μία πενηντάρα τηλεόραση Plasma. Όπως καταλαβαίνεις τα ντέρμπι και τα Champions League ματσάκια, αποτελούν must συγκεντρώσεις. Πίτσες, σουβλάκια και πότα, έτσι μάθαμε από παιδιάwink