Τα σκυλιά μπορούν να ανταπεξέλθουν -άλλοτε καταβάλλοντας περισσότερη κι άλλοτε λιγότερη προσπάθεια- σε μια σειρά από δύσκολες καταστάσεις. Στον εγκλιματισμό σε ένα νέο σπίτι, στη διαβίωση έξω στην ύπαιθρο, στην πρόσκαιρη μοναξιά, στο ξέσπασμα μιας απότομης μπόρας, στο κρύο, ακόμη και στην προσωρινή πείνα και δίψα, οι τετράποδοι κολλητοί μας σφίγγουν συνήθως τα δόντια (και τι δόντια!) και  βαδίζουν μπροστά.

Υπάρχουν, όμως, και καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν τα έρμα. Για παράδειγμα, δεν μπορούν με τίποτα το… πέταγμα, το σουπερμανιλίκι, το να βρίσκονται αιωρούμενοι στον αέρα,βρε αδελφέ. Είναι έξω από τα όρια τους, έξω από τα γούστα τους, πώς να το κάνουμε;

Ο κανόνας αυτός επαληθεύεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από το εγχείρημα της Τζούλια Κριστ. Μιας ζωόφιλης γερμανίδας φωτογράφου, η οποία σκέφτηκε να προχωρήσει σε ένα πρότζεκτ με κεντρικό θέμα τα σκυλιά που… πετούν στον αέρα. Από χάσκις έως μπιγλκς, η Κριστ έβαλε στο “κάδρο” της διάφορα γλυκύτατα σκυλιά που πέφτουν στο κενό και χαρίζουν μοναδικά βλέμματα απορίας, έκπληξης και τρόμου.

Βέβαια, για να προλάβουμε και τους υπερευαίσθητους, στο όλο εγχείρημα δεν υπήρχε κανενας βαθμός επικινδυνότητας, καθώς οι Αζόρ έπεφταν από τις αγκαλιές των ιδιοκτητών τους (οι οποίοι δεν φαίνονται στις φωτογραφίες) στην εξίσου απολαυστική αγκαλιά ενός μαλακού στρώματος.