Αν ξεκινούσα να γράφω γενικά για το θέμα αυτό προφανώς θα γινόταν τριλογία. Σήμερα θα περιοριστώ στα ρούχα. Φυσικά, κανένας απο εσάς τους άντρες δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί τόσο με τις ενδυματολογικές επιλογές όσο οι γυναίκες. Η γυναίκα και το στιλ στην μεγάλη κατηγορία έχουν τόση σχέση όσο ο Θόδωρος Πάγκαλος με το μπαλέτο.

Πριν περάσουμε στα ρούχα, ξεκινάμε απο κάτι βασικότατο και καθόλου αυτονόητο. Πλύσου. Όταν γράφω “πλύσου” δεν εννοώ μια φορά την εβδομάδα, αλλά κάθε μέρα. Εκτός από το κορμί, να πλένεις και τα δοντάκια, ε ..μαναράκο μου; Και αν δεν λανσάρεις στυλ “Κότζακ” στο κεφάλι, κυκλοφορούν σαμπουάν με δώρο το μαλλακτικό, το οποίο αχρείαστο αν είναι για σένα, δώστο στην γυναίκα, στην γκόμενα ή στην μάνα σου.

Η καλύτερη επένδυση, για σένα αγόρι που διαβάζεις, είναι τα παπούτσια .Είτε αθλητικά είναι αυτά, είτε όχι, να ξέρεις μάγκα μου ότι το μάτι μιας γυναίκας που ξέρει, αφού σκανάρει πρώτα τα βασικά που δεν αφορούν σε ρούχα, είναι τα παπούτσια. Μην φορέσεις ποτέ κροκό-λουστρίνι μυτερό. Θα το κάνεις μόνο αν είσαι guest σε βίντεο-κλιπ του Τόνι Σφήνου.

Μην επιλέξεις να ντυθείς με περισσότερα απο τρία χρώματα, θα μοιάζεις σε πολύφωτο. Αν έχεις “εγκλωβισμένο ύψος στην κοιλιά” μην επιμένεις να χωρέσεις σε πουκάμισο τρία νούμερα μικρότερο. Θα ουρλιάζουν από πόνο οι κουμπότρυπες. Φαντάζομαι ότι έχεις δει τον Πάγκαλο να περπατάει… Κυκλοφορεί ανάμεσά μας, με τα κουμπιά να είναι έτοιμα να εκτοξευθούν και ν’ αποδεκατίσουν το δόντι του αγοριού απέναντι.

Το παντελόνι σου να είναι τόσο μακρύ, ώστε όταν κάθεσαι σε καρέκλα να μην αποκαλύπτονται ούτε οι αξύριστες, ούτε οι ξυρισμένες γάμπες σου.

Όταν επιλέγεις μπλουζάκια, απαγορεύεται να είναι ακρυλικά.

Να έχεις πάντα δύο τζιν, t-shirt, χωρίς θηριώδη λογότυπα και χωρίς παγιέτες επάνω (εκτός κι αν αισθάνεσαι Κατερίνα Στανίση ή Ραφαέλα Κάρα), ένα σακάκι κλασικό (για γάμο-κηδεία-βαφτίσι-μνημόσυνο), πουλόβερ, δυο φούτερ, ένα μπουφάν και μια καπαρτίνα… Η οποία είναι πάντα στην μόδα όπως η κόκα-κόλα.

Δεν γουστάρω τους άντρες που βάφουν τα μαλλιά τους, αλλά αν το κάνεις, ζήτησε βοήθεια. Μην το κάνεις όπως ο Καρατζαφέρης. Μια έξυπνη πρακτική λύση για όσους θέλουν να κυκλοφορούν βαμμένοι, είναι να χρησιμοποιούν την ίδια βαφή με την γυναίκα τους (εκτός και αν εκείνη επιλέγει το ροζ της καραμέλας, το πράσινο του φύκου και το ξανθό της Μενεγάκη). Υπάρχει ζευγάρι στην ιστορία που λάνσαρε με μοναδικό τρόπο το “μαζί και στην βαφή”: Είναι ο Πασχάλης Αρβανιτίδης και η Αλίκη Αρβανιτίδη, η οποία είχε κατέβει στις εκλογές με την Νέα Δημοκρατία ως “Αλίκη Αρβανιτίδη – Πασχάλη”!

Αποφύγετε να πειραματίζεστε στα μουλωχτά, με κονσίλερ για τους μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια. Υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες καλλυντικών κρέμες BB ,που τις απλώνεις στο δέρμα και προσαρμόζονται στο χρώμα του προσώπου.


Συμπέρασμα:

Με δύο τζιν, πέντε μπλουζάκια, δύο φούτερ, δυο φόρμες, δυο μπουφάν, ένα σακάκι και μια καπαρτίνα, τέσσερα πουκάμισα είσαι ασφαλής. Προσοχή στα παπούτσια… Προσωπικά, εμένα μου αρέσει πάρα πολύ να φοράει ο άντρας μπότες. Πρόσεξε. “Μπότες” γράφω, όχι γαλότσες… Τις γαλότσες μόνο στο χωράφι ή στον κήπο.

Διώξε τη λίγδα από πάνω σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απεχθές από άντρα που κρατάει τη λίγδα πάνω στο πουκάμισο ή οπουδήποτε . Η λίγδα δεν ρωτάει που θα κάτσει… Είναι ασύδοτη. Είναι το πρώτο “θηλυκό” που το πετάς πριν σου κάτσει…