Μετά απο ενδελεχή παρατήρηση κολλητών που αποφάσισαν, για χίλιους μύριους λόγους, ν ‘αποχωριστούν τα μαλλιά στυλ «Μαρία Φαραντούρη» σε αντρικό, θέλω σήμερα να γράψω τους τρόπους που μπορείτε να
α) πλασάρετε στυλάκι « Κότζακ» (χωρίς να αιματοκυλιστείτε),
β) γλυτώσετε ευρά και
γ) αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τ’ αυτιά σας, μπορεί το νέο σας στυλ να τινάξει την λίμπιντο πολλών γυναικών ή και όχι μόνο (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα) στα ύψη.

Είδα άντρες να το κάνουν μόνοι και κατάλαβα ότι είναι εύκολο.

Αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Αγοράζετε μια κουρευτική μηχανή (για μαλλιά…, όχι για φύλλα φθινοπωρινά , για γκαζόν ή για ξύρισμα γάμπας)

Ξεκινάμε το tutorial: Διαβάσατε τις οδηγίες χρήσης της μηχανής. Μπράβο! Ξαναδιαβάστε τις και βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε ακριβώς, και ΟΧΙ στο περίπου τις παραστάσεις των σκίτσων/σχεδίων που, λογικά, φιλοξενούνται εκεί! Ρωτήστε και κάποιο φίλο, εάν έχετε, που να εφαρμόζει το self-haircutting.

Σταθείτε θαρραλέα μπροστά στον καθρέφτη, έχετε στην καβάντζα και έναν δεύτερο, μικρότερο: μπορεί να χρειαστεί, ιδίως στην αρχή. Σας θέλω γυμνούς απο την μέση και πάνω διαφορετικά ό,τι φοράτε θα το χαρίσετε στον μπαντζανάκη που σιχαίνεστε γιατί η τρίχα της γάτας και του άντρα που κουρεύει μαλλί μπαίνει παντού και δεν βγαίνει εύκολα.

ΜΗΝ κάνετε τη μαλακία να κόψετε βρεγμένα μαλλιά π.χ. λουσμένα. Στην καλύτερη θα χορέψετε το electroshake της ζωής σας, ενώ στη χειρότερη θα σας πάνε τέσσερις και ο Holy-Father πέντε…

Λίγα δεύτερα προτού ξεκινήσετε, μπορείτε να φέρετε στο μυαλό σας αντίστοιχες σκηνές από ταινίες: ένα γουστόζικο παράδειγμα είναι “O Εργένης” (αν και απαίσιο το ανδρικό casting εκεί), όταν ο Τζώρτζογλου τα παίρνει στην κράνα με την κάθε πουτάνα και κάνει το σκαλπ του αεροδρόμιο!

Εναλλακτική περίπτωση που βγάζει γέλιο είναι εκείνη του Θου-Βου, πηγμένου φαντάρου-εθελοντή κουρέα και, πανηγυρικά: “Ειδικότης αποκτηθείσα  εν τω στρατεύματι“!

  • Επιλέξετε, για αρχή, το μεγαλύτερο κλιπ κοπής. Εκείνο δηλαδή που αφήνει περισσότερο μήκος στα μαλλιά, δηλαδή περίπου 1,2 cm το λιγότερο.
     
  • Χρησιμοποιείστε την ξυριστική πάντα με φορά από κάτω προς τα πάνω ξεκινώντας από το σβέρκο φτάνοντας μέχρι το μέτωπο. Με τον ίδιο τρόπο (κάτω-πάνω) κόβετε και πλάγια.
     
  • Μη βιάζεστε! Tο καλό πράγμα-κούρεμα αργεί και, προπαντός, μην ανησυχείτε! Αν ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη φορά, χρησιμοποιώντας πάντα το μεγαλύτερο κλιπ κοπής [εκείνο της ½ ίντσας] είναι πρακτικά αδύνατον να βγείτε γλόμπος! Αν τώρα καταφέρετε κάτι τέτοιο, δεν θα διακινδυνεύσετε καριέρα καραφλού, αν και σε πολλές απο μας οι άντρες χωρίς μαλλιά αρέσουν με τρέλα.

Μετά από 8-9 κουρέματα και αμέτρητους πειραματισμούς, θα παίζετε μπάλα καλύτερα και από τον κουρέα της Σεβίλλης, ενώ στα 14-15 θα περνάτε έξω από τον «Ρούλη ή την Ρούλα» της γειτονιάς και πιθανόν ακόμη και εκείνοι ως επαγγελματίες να σας κόψουν τα πολλά-πολλά γιατί το «κέρατο» μια γυναίκα μπορεί να συγχωρέσει.Την προδοσία -ένας κομμωτής ή κομμώτρια- ποτέ.

Όσο για τη μοναδική αίσθηση-απόλαυση της όλης διαδικασίας, καθώς η μηχανή “γκαζώνει” με το χαρακτηριστικό της θόρυβο, ενώ τα δάχτυλα του άλλου χεριού υπολογίζουν το ύψος του “χλοοτάπητα” με την απόλυτη υφή του σκαντζόχοιρου, είναι κάτι που περιμένει (κι) εσάς να το ανακαλύψετε!

(ΣΗΜ: Επειδή η διεύθυνση μου είπε ότι μας διαβάζουν άντρες πολλοί, παρακαλώ να εκτιμηθεί η προσπάθειά μου να γράψω για ένα σχεδόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΡΙΚΟ θέμα εγώ)