Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον! Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958. Πέθανε στις 25 Ιουνίου του 2009. Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος. Είναι εκείνος ο «Βασιλιάς της Ποπ», που το βασίλειο του ήταν μια παιδική χαρά γιγαντιαία για το σπίτι του, σα κενοτάφιο των άγριων παιδικών του χρόνων. Ένα άλλο παιδί θαύμα, εκείνη που ο ίδιος ονόμαζε ως «σύζυγο και αδελφή» και που ξάπλωσαν δίπλα δίπλα στην αιωνιότητα έχοντας τους τάφους τους μαζί, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε πει:

«Ο Μαικλ  είχε την χειρότερη παιδική ηλικία από όσους ανθρώπους ξέρω. Πιστεύω πως είχα την αμέσως επόμενη».

The Jackson 5. Τα αδέλφια του και αυτός. Ο μικρότερος.Ο πιο χαριτωμένος, ο πιο αξιοπερίεργος. Ένας μικρός άνθρωπος με ένα τεράστιο, καθόλου παιδικό, ταλέντο. Η οικογένεια του η ίδια τον έβλεπε ως μηχανή χρημάτων. Η ύπαρξη του ήταν ένα προϊόν συναλλαγής από γονείς, δισκογραφικές, μάνατζερ, ατζέντηδες. Η σόλο καριέρα. Και μετά ο μοναχικός, εκκεντρικός, μελαγχολικός σταρ της ώριμης ηλικίας. Το φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας!

Ο εξαρτημένος άνθρωπος που φοβόταν τα αγγίγματα, το σεξ, τους άλλους ανθρώπους. Οι δίκες για την σεξουαλική παρενόχληση αγοριών. Η συγγνώμη του παιδιού που τον κατηγορούσε. Τα δικά του, αλλόκοτα αποκτημένα, παιδιά. Η μετάλλαξη του, σταδιακά, από μαύρο όμορφο αγόρι σε λευκό άφυλλο εξωπραγματικό πλάσμα! Και η ευτυχία που ποτέ δε συναντήθηκε μαζί της. Στο απεγνωσμένο κέντρο ενός κόσμου που μόνο τον εκμεταλλευόταν, ένα πεδίο πλουτισμού για χρυσοθήρες που είχαν το ίδιο αίμα μαζί του. Ο βάναυσος πατέρας. Τα απαιτητικά αδέλφια. Η μάνατζερ μάνα. 

Και εκατομμύρια έφηβοι σε όλον τον πλανήτη! Να χορεύουμε σαν αυτόν! Να τραγουδάμε αυτόν! Να ντυνόμαστε σαν αυτόν – που κοιτάζοντας πίσω φρίκη ήταν το ενδυματολογικό! Να πηγαίνουμε σε πάρτι και βόλτες, να φλερτάρουμε, να πληγωνόμαστε, να αισθανόμαστε, να αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε πώς είμαστε εμείς και soundtrack στις ζωές μας να έχει τη φωνή του. Dirty Diane, Don’t Stop Till You Get Enough, Rock with You, Billie Jean, Beat It. Thriller, το 1982, που ο κόσμος ήταν τόσο καινούργιος, του κουτιού νόμιζες. Κατακτά τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας διαθέσει 105 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

 

Εκείνος σταδιακά μεταλλασσόταν και έδινε τροφή για εξώφυλλα σε φυλλάδες, χοντροκομμένα αστεία, κουτσομπολιά φρικώδη… Κοιμόταν σε θαλάμους οξυγόνου, έκανε ενέσεις λεύκανσης, όχι, όχι είχε λεύκη, ήθελε να πλαγιάζει  με παιδάκια και τα έβαζε να τον αγγίζουν, έκανε πλαστικές να μοιάζει λευκός, του έπεφτε η μύτη στις συναυλίες, παντρεύονταν ή έκανε παιδιά με γυναίκες που δεν είχε αγγίξει, ήταν ανερωτικός, ήταν φοβικός, δεν είχε αγαπηθεί ποτέ, ήταν ένα τέρας, ήταν ένας αβάσταχτα θλιμμένος μόνος άνθρωπος…

Σε ένα δικαστήριο του ζητούν να δείξει τα γεννητικά του όργανα για να δουν αν μοιάζουν όπως ένα παιδί τα είχε περιγράψει. Ο βασιλιάς δεν εκθρονίζεται απλά, αλλά του κονιορτοποιούν τον θρόνο! Θα αθωωθεί. Η κατηγορία φεύγει. Η υποψία μένει. Δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Θέλει νάρκωση όπως αυτή των χειρουργείων. Γιατροί πρόθυμοι υπάρχουν. Κάποια στιγμή είναι φτωχός. Τι έγιναν τόσα χρήματα; Μα ξέρουν τα παιδιά τι αξίζουν τα λεφτά; Τα παγωτά, οι καραμέλες, τα λούνα παρκ, να τους πεις να καταλάβουν! Ο Άγιος Έφηβος μας τρελαίνεται, έτσι όπως αλλάζει μπροστά στα μάτια μας; Λέμε να τον μισήσουμε, να τον αποκαθηλώσουμε απ τα εικονίσματα μας και να γίνουμε και εικονομάχοι του. Αλλά, πάλι… μπα! Πώς να γυρίσεις πλάτη στο ένθεο ταλέντο; Πώς να μη σπάσει η κάρδια σου για ένα παιδί που δεν αγαπήθηκε ποτέ; Και μετά; 

Μετά ειδήσεις και ημερομηνίες!

«Στις 25 Ιουνίου 2009 ο Τζάκσον έπεσε αναίσθητος στην κατοικία που νοίκιαζε στον αριθμό 100 της οδού North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες. Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών του Λος Άντζελες έλαβε επείγουσα κλήση στις 12.22 π.μ.(UTC), ενώ έφτασε στο σημείο τρία (3) λεπτά αργότερα. Αναφέρθηκε ότι δεν ανέπνεε και εφαρμόστηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Οι προσπάθειες ανάνηψης συνεχίσθηκαν κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες και για μία ώρα μετά την άφιξή του εκεί, στις 1.13 π.μ. Κηρύχθηκε νεκρός στις 2.26 π.μ. (τοπική ώρα)».

Η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά και προκάλεσε ραγδαία αύξηση της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο. Ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα. Πέθανε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων. Την δημόσια επιμνημόσυνη τελετή για τον χαμό του, παρακολούθησαν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές απ’ όλο τον κόσμο. Για άλλη μια φορά: Beat it… 

 

Στις 7 Νοεμβρίου 2011 ο προσωπικός γιατρός του Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου καταδικάστηκε στο μέγιστο δυνατό, δηλαδή σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

 Χρόνια μετά το θάνατο, η μάνα του έχει μηνύσει την οργανώτριας εταιρείας AEG Live, που είχε την διοργάνωση των τελευταίων συναυλιών σε όλο τον κόσμο που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Με τον θάνατο του τα τραγωδία του εκτιναχτήκαν στα ύψη, οι εταιρείες πλούτιζαν, τ όνομα του ήταν χρυσάφι. Η γλυκιά μανούλα ήθελε μερίδιο! Η AEG Live, σύμφωνα με την οποία αποτέλεσε τραγική αμέλεια εκ μέρους της εταιρείας το γεγονός ότι προσέλαβε τον γιατρό Κόνραντ Μάρεϊ για τη φροντίδα του τραγουδιστή κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων συναυλιών του. 

Ο Μάικλ Τζάκσον, λοιπόν, 50 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή από θανατηφόρα δόση ενός χειρουργικού αναισθητικού, το οποίο είχε ανάγκη για να μπορέσει έστω και ελάχιστα να κοιμηθεί. Με το θάνατο του όλοι πλούτισαν. Η μητέρα Τζάκσον δεν μπορούσε να αφήσει το γιο της, να ησυχάσει ούτε στον άλλο κόσμο και αποφάσισε να βάλει χέρι και σ αυτά τα χρήματα. Η μνήμη του γιου της κοστολογήθηκε απ την ίδια στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Τότε θα ένιωθε  δικαιωμένη  για τον θάνατο του χρυσού γιου, που δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια…