Σαγιονάρα. Μία λέξη, μία ιστορία. Σκάει ο τζίτζικας, το θερμόμετρο «χτυπάει» κόκκινο, και η σαγιονέρα έχει την τιμητική της στο γυναικείο και αντρικό πόδι. Στο τελευταίο βεβαίως βεβαίως θα σταθούμε καθώς είναι μείζον θέμα συζήτησης.

Καταρχήν λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην σαγιονάρα στην παραλία. Επιβάλλεται. Εκτός εάν θέλετε να βάλετε το αθλητικό σας παπουτσάκι, όπου δεν θα σας κατακρίνει κανείς. Η fashion police λόγω καλοκαιριού, έχει άδεια.

Δεύτερον, η σαγιονάρα μπορεί να είναι η εύκολη λύση για τις γυναίκες, από το πρωί ως το απόγευμα, αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τους άντρες. Είπαμε ναι στην εξίσωση των δύο φύλων, αλλά υπάρχουν κι όρια. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι στυλιστικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιάζονται. Η γυναίκα έχει το σκέρτσο της, τη χαριτωμενιά της, τα μπιχλιμπίδια της. Κανείς δε θα προσέξει τη σαγιοναρούλα της. Στην αντίπερα όχθη, εάν ο άντρας σκάσει στη δουλειά ή για καφέ, ντυμένος στην πένα και το μάτι φτάσει στο δάπεδο όπου ξεπροβάλλει φόρα παρτίδα η σαγιονάρα, τότε σίγουρα η fashion police θα επιστρέψει από τις διακοπές της άρον- άρον.

Άλλο στυλιστικό ατόπημα το οποίο μπορεί να είναι κι εις βάρος της υγείας, είναι να κυκλοφορείς στο κέντρο της πόλης με τις σαγιονάρες. Τα μικρόβια κάνουν πάρτι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Οι μύκητες απειλούν τα δαχτυλάκια μας που απέχουν ελάχιστα εκατοστά από το έδαφος. Γι’ αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Τώρα αν είναι να πάτε σε ένα beach bar κι επιμένετε πώς και πώς σα μικρό παιδάκι να φορέσετε τις καινούριες σας σαγιονάρες, τότε φροντίστε τα νυχάκια σας να μην είναι έξω από την σαγιονάρα. Το πεντικιούρ δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. Μην κολλάτε σε αυτούς τους πουριτανισμούς. Μην συνδέετε το πεντικιούρ με το βάψιμο των νυχιών. Οι φτέρνες σας θα είναι περιποιημένες, τα νύχια σας κομμένα σωστά και είστε έτοιμος για το σαγιονάρα πάρτι!