Οι πιο παλιοί τον ξέρουν για τα επικά γουέστερν όπου πρωταγωνιστούσε και απέδιδε δικαιοσύνη με τα εξάσφαιρά του. Οι πιο νέοι τον γνωρίζουν ως έναν από τους θρύλους της μεγάλης οθόνης, που στα 60 χρόνια πορείας τα έχει κάνει όλα. Όμως για πάντα θα είναι για εμάς ο «Dirty Harry» – ο σκληρός αστυνομικός που δεν λαδωνόταν και σίγουρα δεν μπορούσες να του ξεφύγεις.

Ωστόσο, στη ζωή του ο Clint Eastwood δεν είναι αυτός ο άγριος τύπος που μάθαμε στις ταινίες του. Ήρεμός, αποφασισμένος, δημιουργικός και τόσο σκληρός όσο χρειάζεται ώστε να πατάει γερά στα πόδια του. Και να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες.

Άλλωστε αυτή η αποφασιστικότητά του φαίνεται και στα μαθήματα ζωής που μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

«Να σέβεσαι τις προσπάθειές σου. Να σέβεσαι τον εαυτό σου. Ο αυτοσεβασμός οδηγεί στην πειθαρχία. Και αν τα έχεις αυτά τα δύο, τότε έχεις πραγματική δύναμη»

«Λένε ότι ο γάμος είναι σαν να βρίσκεσαι στα ουράνια. Δεν διαφωνώ. Άλλωστε εκεί βρίσκονται και οι αστραπές και οι βροντές»

«Μερικές φορές αν θέλεις τα πράγματα να πάνε καλύτερα, τότε πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου»

«Έχω μια πολύ αυστηρή πολιτική για τα όπλα. Αν υπάρχει ένα όπλο κοντά μου, τότε θέλω να είμαι αυτός που θα το ελέγχει»

«Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει, τότε σημαίνει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα»

«Συνεχίζω να δουλεύω ακόμα και τώρα, γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο»

«Ο παλιός καθηγητής μου έλεγε “Μην κάνεις τίποτα, κάτσε απλά εκεί”. Η αλήθεια είναι ότι ο Gary Cooper ποτέ δεν φοβήθηκε να μην κάνει τίποτα!»

«Είτε σου αρέσει, είτε όχι, κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι μια μέρα θα πεθάνεις. Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Πιστεύω πως θα γίνει όταν έρθει η ώρα σου»

«Πάντα ελπίζεις ότι οι θεατές δίνουν βάση στις ερμηνείες και το σενάριο και όχι μόνο στα εφέ. Αλλά με τις ταινίες που πουλάνε, ποτέ δεν είσαι σίγουρος»

«Όσο μεγαλώνεις δεν φοβάσαι την αμφιβολία. Η αμφιβολία δεν ορίζει το “παιχνίδι”. Όσο μεγαλώνεις αποβάλεις από μέσα σου τις αγωνίες»

«Από την ώρα που φτάσαμε ως εδώ, μην το καταστρέψουμε με την υπερβολική σκέψη»