Ποιος να το ‘λεγε ότι θα βλέπαμε ξανά τον Κωστή Μαραβέγια στο «Σταυρό του Νότου»; Έλα ντε! Είχαν περάσει 10 χρόνια από τις τελευταίες του εμφανίσεις σε ένα χώρο όπου ήταν πολύ σημαντικός για την εξέλιξη της καριέρας του: σε εκείνα τα live κάθε Δευτέρα στο club εδραιώθηκε η φήμη του Μαραβέγια από στόμα σε στόμα -να δίνεις το έναυσμα για συζητήσεις και να τρυπώνεις στις φιλικές κουβέντες, αυτή είναι η ασφαλέστερη οδός για την επιτυχία και, σε μια εποχή χωρίς το εύκολο hype που δημιουργούν σήμερα τα social media,   ένα περίπου αλάνθαστο κριτήριο για το πού και σε ποιους αξίζει να πληρώσεις εισιτήριο. Έκτοτε, ο Μαραβέγιας, με τη δημοφιλία και την αναγνωρισιμότητά του να εκτοξεύονται, βρέθηκε και γέμισε μεγάλους χώρους που απευθύνονται (και) σε ένα κοινό άλλων πιο μεγάλων ηλικιών. Να όμως, που επέστρεψε εκεί όπου άναψε η πρώτη σπίθα, σε εκείνη τη σκηνή όπου ανέβαινε κρατώντας στα χέρια του φυτίλια, που κατέληγαν σε δυναμίτες ενθουσιασμού, αλλά και τα απαραίτητα ματζόρε.

Αντίστοιχα, ποιος να το ‘λεγε ότι θα βλέπαμε τον Μαραβέγια σταθερό κριτή σε talent show καναλιού εθνικής εμβέλειας. Έλα ντε. «Αν με ρωτούσες πριν 10 χρόνια θα το αρνιόμουν κατηγορηματικά», λέει στη συνέντευξη που έδωσε στο Provocateur. «Η απόσταση από τα live στον Σταυρό ως Maraveyas Illegal έως το Voice είναι μεγάλη και σίγουρα το κομμάτι που αφορά την εικόνα είναι πολύ διαφορετικό. Η ουσία όμως παραμένει η ίδια, και σε εμένα και σε αυτά που πρεσβεύω ως μουσικός και ως άνθρωπος». Ο Κωστής έκανε μια «μεγάλη βόλτα», όπως λέει ο ίδιος, αλλά κάπου «χόρτασε» και είπε να πιάσει το νήμα από την αρχή, να συναντηθεί ξανά με όσους ναι μεν ήταν εκεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κάπου χάνονταν μέσα στην μαζικότητα του ακροατηρίου. 

 Φυσικά, ήταν μια βόλτα με «κακοτοπιές». Η περίφημη ιστορία με το παγκάκι ακόμα τον ακολουθεί. «H δήλωση για το παγκάκι ήταν άκαιρη, όχι άστοχη. Ήταν σαν να τσακώνονται δύο άτομα και τη στιγμή που πέφτουν οι μπουνιές να εμφανιστείς και να πεις ‘‘Αγάπη και λουλούδια’’, ε θα τις φας», σημειώνει. «Ναι με στεναχωρεί ότι ακόμα με συνδέουν με αυτό. Δεν είμαι τύπος που θα πει ‘‘δεν με νοιάζει’’».

Περάσαμε μια νύχτα στο «Σταυρό» μαζί του, καταγράψαμε από κοντά αυτή την απρόσμενη επιστροφή του.