Όλα όσα ξέραμε είναι λάθος. Πριν εκπορθήσει την πύλη του Netflix o Χριστόφορος-Maestro-Παπακαλιάτης, ο Γιάννης Σπαλιάρας είχε ήδη πληρωθεί από την πλατφόρμα για το ρόλο του στη σειρά/υπερπαραγωγή «The Lord of the Skies». Εκεί υποδύεται τον Νίκο, πράκτορα της CIA, που προσπαθεί να συλλάβει τον Amado Carrillo Fuentes τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών της εποχής.

 

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σπαλιάρας μετά τη συμμετοχή του σε σειρά του Netflix, πέταξε για το Ιράν, όπου πήρε το ρόλο βυζαντινού ιππότη που μάχεται κατά των Περσών σε σίριαλ. Για το ρόλο αυτό (έπρεπε να μιλάει “Βυζαντινά”(ανέφερε σε συνεντεύξεις ότι μελέτησε καθαρεύουσα και Περσικά για να συνεννοείται εκεί.

Πώς το θυμηθήκαμε σήμερα όλο αυτό; “Σίγουρα εγώ βρέθηκα νωρίτερα στο Netflix, αλλά είναι διαφορετικό να είσαι σαν ηθοποιός με έναν μικρό ρόλο και πολύ διαφορετικό να είσαι παραγωγός και σκηνοθέτης μιας σειράς. Νομίζω ότι η επιτυχία του Χριστόφορου είναι μεγαλύτερη από τη δική μου κι ελπίζω να ανοίξει δρόμους και σε άλλους Έλληνες», είπε στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό.

https://twitter.com/hashtag/Maestro?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η δραματική σειρά Maestro σε σενάριο, σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Παπακαλιάτη, θα έρθει στα μέλη του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2022 και θα κάνει πρεμιέρα σε κοινό σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στις αρχές του 2023. Το Netflix κατέβαλε το τετραπλάσιο του κόστους παραγωγής της σειράς “Maestro”, το οποίο είναι μεν εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα αλλά σχετικά χαμηλό για τα επίπεδα αντίστοιχων σειρών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Μεγ. Βρετανία.