Αυτά τα εκτρώματα όπως ο Χαράλαμπος πρέπει να πάψουν να υπάρχουν”. Αυτή και μόνο η δήλωση του Γιάννη Τσορτέκη, του ηθοποιού που υποδύεται τον -τουλάχιστον- κακοποιητικό Χαράλαμπο στο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για τελειώσει εδώ αυτό το κείμενο. Ο ηθοποιός μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη και έκανε σαφές τόσο πως προφανώς ένας ηθοποιός δεν οφείλει να έχει σχέση με τον ρόλο που υποδύεται, όσο και πως δεν είναι αναγκασμένος να βρίσκει τα θετικά ενός πραγματικού τηλεοπτικού κακού.

Καμία υποκρισία παιδιά, και αυτό είναι κάτι που έχει αποδείξει ο Γιάννης Τσορτέκης μιλώντας στο Provocateur και τη Ζωή Δημητρίου, λέγοντας σχετικά με τον Χαράλαμπο πως “ήταν  μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδος στη ζωή μου ο Χαράλαμπος. Ένα δύσοσμο κατασκεύασμα. Κλεινόμουν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ πριν την σκηνή του ξυλοδαρμού. Τώρα το συνειδητοποιώ, απέφευγα να έχω επαφές με ανθρώπους. Σταδιακά άρχισα να κλείνομαι. Δεν γινόταν διαφορετικά”.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή “Ελένη” ανέφερε:

“Δεν έχω τα θέματα που έχει ο Χαράλαμπος, γι’ αυτό και δυσκολεύτηκα να ταξιδέψω με τον Χαράλαμπο, να καταλάβω από πού εκπορεύεται μια τέτοια συμπεριφορά”. Ανέφερε πως βλέπει τα επεισόδια και φρικάρει με τις σκηνές βίας, θεωρώντας πως ναι, κατάφερε να ενσαρκώσει τον φετινό πιο μισητό τηλεοπτικό χαρακτήρα. “Οι άνθρωποι σαν τον χαράλαμπο δεν μαλακώνουν. Για να λυτρωθούν οι άνθρωποι που υφίστανται αυτό, αυτά τα εκτρώματα όπως ο Χαράλαμπος πρέπει να πάψουν να υπάρχουν”, τόνισε, μιλώντας για τον χαρακτήρα που υποδύεται στο Netflix-κικό-to-be, Maestro.

 

Η πρώτη του σκέψη, διαβάζοντας το σενάριο, ήταν να μην πει το ναι στον ρόλο, λόγω όλων όσων τον χώριζαν με τον Χαράλαμπο. Και επειδή, Τσορτέκαρος, ερωτώμενος για το τί θα ήθελε να του φέρει η ζωή, απάντησε χαρακτηριστικά: “Η ζωή για εμένα είναι η κάθε στιγμή και αυτή γεννά την επόμενή της”. Τι τύπος…