Tο “Texas Chainsaw Massacre” είναι μια από αυτές. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο.  Το να πούμε ότι λίγοι κινηματογραφιστές αγαπούν τις ταινίες όσο ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι υποτιμητικό. Λίγοι άνθρωποι αγαπούν τις ταινίες όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο. Ο δημοφιλής σκηνοθέτης βρέθηκε πριν από μερικές μέρες καλεσμένος στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ “Jimmy Kimmel Live” για να προωθήσει το νέο βιβλίο του “Cinema Speculation”. Στο βιβλίο του – το οποίο περιγράφεται ως εν μέρει απομνημονεύματα, εν μέρει ιστορία του Χόλιγουντ ο Ταραντίνο γράφει ότι υπάρχουν “πολύ λίγες τέλειες ταινίες” αλλά ότι το Texas Chainsaw Massacre είναι μία από αυτές.

Το βιβλίο εμβαθύνει κυρίως σε βασικές ταινίες της δεκαετίας του ’70, όταν ο σκηνοθέτης ήταν παιδί, επομένως φυσικά οι ταινίες για τις οποίες τρέφει τη μεγαλύτερη εκτίμηση είναι εκείνης της εποχής. Οι περισσότερες από τις τέλειες ταινίες του προέρχονται από τη δεκαετία του 1970 και καμία μετά το 1985. Ο Ταραντίνο κατονόμασε τις  επτά ταινίες που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν στην κατηγορία του “είναι δεκάρι”: 

Jaws – Τα Σαγόνια του Καρχαρία (1975)

The Exorcist – Ο εξορκιστής (1973)

Άνι Χολ – Annie Hall (1977)

Young Frankenstein (1974)

  Επιστροφή στο Μέλλον – Back to the Future (1985)

The Wild Bunch (1969)

Ολοκλήρωσε τη λίστα με το The Wild Bunch , αν και αργότερα απέσυρε την πρότασή του ότι είναι “τέλειο” και είπε ότι πίστευε ότι “οι ατέλειες της ταινίας είναι μέρος της δόξας της. Αυτό είναι το θέμα, όμως. Αυτό είναι το κάτι που είναι τόσο ακαταμάχητο”. 

 

Ο Ταραντίνο και ο συν-σεναριογράφος του “Pulp Fiction” Roger Avary κυκλοφόρησαν και το Video Archives Podcast , στο οποίο βλέπουμε το δίδυμο να συζητά ξανά για πολλές από τις ταινίες που συνήθιζαν να παρακολουθούν στο βίντεο όταν δούλευαν μαζί στο εμβληματικό βιντεοκλάμπ. Αυτό έδωσε στον Ταραντίνο μια νέα διέξοδο για να μοιραστεί τις απόψεις του για τις ταινίες.