Την είδηση του θανάτου του Ηλία Ζερβού έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε πως ο ηθοποιός “έφυγε αθόρυβα”. Πόση κυριολεξία. Στην ανάρτησή του έγραψε χαρακτηριστικά πως, “Με μεγάλη θλίψη μόλις μάθαμε ένα τραγικό νέο.Εφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας Ηλίας Ζερβός. Ο καλός μας φίλος , ο άξιος πολυταλαντος συνάδελφος μας , που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους, που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινουμενων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς κ μεγάλους , ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα… Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι…”

“Αναπηρία είναι. Οι ηθοποιοί έχουν μια μορφή αναπηρίας. Ζουν μέσω της δόξας και της γνώμης των άλλων”, ανέφερε, σε ερώτηση σχετικά με το πώς “συναντήθηκε” με την απόφαση αυτής της καριέρας. Κάπως σαν άτυπη συμβουλή επαγγελματικής υγείας, ειπώθηκε από τον ίδιο, πως το σημαντικό σε αυτή τη δουλειά δεν είναι η γνώμη των άλλων, αλλά το να έχει κανείς την αυτογνωσία. Να ξέρει πού βρίσκεται. Να μην περιμένει την καλή κουβέντα από τους άλλους για το πόσο καλός ήταν. “Το να είσαι μόνο εσύ καλός, δεν έχει σημασία. Άλλωστε, το θέατρο είναι μια ομαδική δουλειά”. 

“Να είμαστε καλά και ας μη ζούμε με το φόβο του θανάτου”, είπε σε ένα σημείο. Και ας απολαμβάνουμε την περιπέτεια της ζωής”. Κάπως έτσι μάθαμε πως ήταν ένας πραγματικός μαχητής. Και για τα δικαιώματα των ηθοποιών αλλά και για τη σημαντικότητα της πιο ωμής αυτογνωσίας.