Ο Γουάιτ υποδύεται έναν σεφ με τατουάζ, που κόβει επιδέξια λαχανικά, κάνει μασάζ σε κρέας και κοιτάζει την κάμερα με τεράστια θλιμμένα γαλάζια μάτια. Ναι, το ξέρω. Θα την δούμε τη σειρά στο Disney+. Ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ μόλις είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο όταν πήρε έναν ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Shameless , μια σειρά που τον κράτησε απασχολημένο για 10 χρόνια. Θα περίμενε κανείς να κάνει ένα διάλλειμα πριν το επόμενο ρόλο του. Αλλά, όταν σου προτείνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά που έγινε το hit του καλοκαιριού στην Αμερική, δεν λες “όχι”. Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άρχισε να παίζει σε ηλικία 13 και αντιλήφθηκε ότι ήρθε η ώρα να πάρει τον κεντρικό ρόλο. Το “Yes, chef” έγινε καρτούν του New Yorker. Κάτι λέει αυτό για τη δημοφιλία της σειράς.

“Σκέφτηκα να πάρω ένα χρόνο άδεια και να προσπαθήσω να κάνω κάποια ταινία, αλλά ο ατζέντης μου τηλεφώνησε και είπε ότι ο Κρίστοφερ Στόρερ είχε ένα σενάριο για μένα. Είχε κάνει παραγωγή μιας ταινίας που γύρισα πριν από μερικά χρόνια, με τίτλο The Rental και είχαμε παρόμοια άποψη για  τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Νομίζω ότι αυτό που έκανε κλικ και ράγισε η καρδιά μου για τον Κάρμι, ήταν ότι μου φαινόταν τόσο μόνος” λέει στις συνεντεύξεις του για το πώς κατέληξε να παίζει τον πρωταγωνιστή του The Bear. 

Η σειρά ακολουθεί αυτόν τον νεαρό σεφ, τον Κάρμι. Επιστρέφει σπίτι επειδή ο αδερφός του πέθανε και κληρονομεί το μικρό ταπεινό και χρεωκοπημένο φαγάδικο του αδελφού και της οικογένειάς του. To The Bear έχει λίγα πλάνα εκτός της κουζίνας του σαντουιτσάδικου της εργατικής τάξης σε μια φτωχογειτονιά του Σικάγο. Αλλά, δεν γέμισε το διαδίκτυο με άπειρα memes του επειδή φτιάχνει ωραία το μοσχάρι στο φούρνο. Ο χαρακτήρας του και ο τρόπος που τον υποδύθηκε έχει μια ερωτεύσιμη ευαλωτότητα. Σε έναν κόσμο όπου οι επιλογές σε τηλεόραση και πλατφόρμες είναι μια ατελείωτη απογοήτευση, μπορεί μια σειρά για έναν κατεστραμμένο ψυχολογικά άντρα που εργάζεται σε ένα μαγαζί με σάντουιτς να γίνει η τηλεόραση που πρέπει να δεις; Η απάντηση είναι”ναι, σεφ”.

Για να παίξει τον Κάρμι έκανε ένα εντατικό μάθημα δύο εβδομάδων στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Στη συνέχεια πήγε στο το Pasjoli, ένα πολυτελές γαλλικό εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια για να καταλάβει πώς λειτουργεί το πάσο και μια κουζίνα. Ο Γουάιτ περνούσε τα βράδια του ψήνοντας ψάρια, ψήνοντας παϊδάκια, στρώνοντας πιάτα, καίγοντας τον εαυτό του και κάνοντας αρκετά λάθη.

Ο Νεοϋορκέζος ηθοποιός είναι σύζυγος και πατέρας. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του από την παιδική του ηλικία, Άντισον Τίμλιν, το 2019, και το ζευγάρι έκτοτε έφερε στον κόσμο δύο κοριτσάκια (αποκαλεί την οικογένειά του τους «καλύτερους φίλους» του). Οι περισσότεροι ηθοποιοί στην ηλικία του υποθέτουμε ότι θα ζούσαν τη ζωή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Αυτός και η σύζυγός του έχουν μια μεγάλη τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά και αποκοιμιούνται βλέποντας τηλεόραση.

Ο δημιουργός της σειράς, Christopher Storer, έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ για εστιατόρια και είναι συνιδιοκτήτης του Mr. Beef στο Σικάγο, στο οποίο γυρίζεται η σειρά. Η αδερφή του, Courtney Storer, μαγείρεψε στο Trois Mec του Ludo Lefebvre καθώς και στο Animal των Jon Shook και Vinny Dotolo. Κι αυτό λέει πολλά για την επιτυχία της σειράς. Είναι μια πραγματική απεικόνιση της ζωής στις επαγγελματικές κουζίνες. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Deadline, o Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, η Τζέσι Μπάκλεϊ και ο Ριζ Άχμεντ παίζουν στη νέα τη νέα αγγλόφωνη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Χρήστου Νίκου (τον θυμόμαστε από Τα Μήλα) με παραγωγό εταιρία την FilmNation και τη Dirty Films της Κέιτ Μπλάνσετ. Ο Νίκου έγραψε το Fingernails με τον Σταύρο Ράπτη και τον Σαμ Στάινερ. Η πρώτη του ταινία Apples έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και έγινε η επίσημη πρόταση της Ελλάδας στα Όσκαρ.

Info: Ο πρώτος κύκλος της πρωτότυπης σειράς «The Bear» είναι τώρα διαθέσιμος με όλα τα επεισόδια, αποκλειστικά στο Disney+. Μάθετε περισσότερα στο www.disneyplus.com