Σε μια σύντομη συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ, ο Σταύρος Σβήγκος βρήκε τον χώρο να μοιραστεί την υγιή φιλοσοφία του για όλες αυτές τις ενέργειες που ζουν μέσα μας, ανεξαρτήτως φύλου, και να μάς κάνει να καταλάβουμε πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη οργή και ανισόμετρη αντιδραστικότητα για να ρίξεις ένα τεράστιο άκυρο στη ματσίλα και την πατριαρχία.

Σε ένα βίντεο όπου περιγράφει τα back stories κάποιων εκ των φωτογραφιών που έχει μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε για μια συγκεκριμένη, στην οποία απεικονίζεται με μια πετσέτα στο κεφάλι, μάλλον σε μια χαλαρή στιγμή μετά το ντους. Αυτό το χαρακτηριστικό δέσιμο της πετσέτας στο κεφάλι για πολλούς έχει ένα θηλυκό πρόσημο. Σίγουρα όχι για τον Σταύρο Σβήγκο, ο οποίος δήλωσε:

«Συμφιλιώθηκα με τη γυναικεία μου φύση. Την αποδέχτηκα, είπα ναι, έχω και αυτή μέσα. Όσο αρσενικά κι αν είμαστε, έχουμε θηλυκή φύση μέσα μας και πρέπει να την αγαπάμε. Εδώ είναι στο Ναύπλιο, με έχει βγάλει φωτογραφία η πρώην σύντροφός μου και μητέρα του παιδιού μας. Μου αρέσει πολύ αυτή η φωτογραφία. Δεν χρειάζονται τα ταμπού στη ζωή, μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει. Αυτός ξέρει πώς νιώθει και να είναι καλά με τον εαυτό του και να μην ενοχλεί τους άλλους. Κι αν κάποιος ενοχλείται με τέτοια θέματα, μάλλον αυτός έχει το πρόβλημα. Όχι αυτοί που θέλουν να εκφραστούν όπως θέλουν να εκφραστούν».

 

Ναι. Αυτό.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, που συμπαρουσιάζει την εκπομπή, δεν άφησε την πάσα να πέσει κάτω και έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Αισθάνομαι ότι αυτή η δήλωσή του είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή τη στιγμή που όλες οι γυναίκες στον κόσμο όλο βρίσκονται στο μέτωπο. Ένας άνδρας που αγαπάει τις γυναίκες να λέει “ανακαλύπτω τη γυναικεία μου πλευρά, συμφιλιώνομαι με αυτή”, αυτό για μέσα σημαίνει ότι αγαπάω τις γυναίκες, βρίσκομαι κοντά τους και δεν τις έχω απέναντι. Και ξεχνάω το “φοράω παντελόνια”, “είμαι άνδρας παλαιάς κοπής”. Να χαίρεσαι τη γυναικεία σου πλευρά και εύχομαι όλοι να την ανακαλύψουμε κάποια στιγμή».

 

Τι έγινε ρε παιδιά; Πήραμε την τηλεόραση που αξίζουμε;