Στο American Horror Story αυτός ο ηθοποιός έδειξε σε ένα τεράστιο κοινό ότι είναι γεννημένος για μεγάλες ανατριχίλες. Το ταλέντο του διαβρώνει την τηλεοπτική συνείδηση μας. Γαντζωνόμαστε στο γεμάτο ζόφο βλέμμα του. Αυτό που κλέβει τις σκηνές από κάθε συμπρωταγωνιστή του. Ο Τζέφρι Ντάμερ του είναι καθηλωτικός γιατί ο Πίτερς έχει κολλήσει ένσημα παίζοντας ψυχολογικά ασταθείς και διαταραγμένους δολοφόνους.

Δεν μπορείς εύκολα να φανταστείς ότι ξεκίνησε την καριέρα του σε παιδικά του Disney Channel. Δεν θυμάσαι καν ποιος ήταν στο One Tree Hill και το The Office. Τον αναγνωρίζεις από τα πρίκουελ του X-Men. Αλλά, ο Ράιαν Μέρφι ήξερε ότι έπρεπε να του δώσει τον ρόλο του κανίβαλου κατά συρροή δολοφόνου γκέι και μαύρων ανδρών. Του έδωσε ρόλο και στο Pose. Στο American Horror Story: Cult (του Ράιν Μέρφι) είχε παίξει τον Τσαρλς Μάνσον, τον Ιησού Χριστό και τον Άντι Γουόρχολ σε μια σεζόν. Δεν θα στοιχημάτιζες ότι στην πραγματική του ζωή είναι ένας φυσιολογικός 35χρονος. Δυστυχώς, είναι εξαιρετικός στο να προκαλεί δυσφορία παίζοντας αποκρουστικούς άνδρες. Ο μόνος ρόλος του που μας προκάλεσε συμπάθεια είναι στο Mare of Easttown.

Το Netflix δεν έκανε καμία προσπάθεια να διαφημίσει το Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Δεν έδωσε συνέντευξη πουθενά ο Έβαν Πίτερς (ή Ίβαν Πίτερς) για το ρόλο του πριν την προβολή. Κι όμως. Τα νούμερα τηλεθέασης είναι εντυπωσιακά και οι αντιδράσεις άπειρες. Στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της μίνι σειράς σημείωσε 300 εκατομμύρια ώρες θέασης. Ελπίζω να κατάλαβαν ότι ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι δομικός (με διακρίσεις και καταπίεση σε επίπεδο επιβολής του νόμου) και όχι απλά ατομικός.

https://t.co/ZwaOddDwWO

Ο ίδιος έχει δηλώσει πώς νιώθει εξάντληση ψυχική παίζοντας τόσο άρρωστους χαρακτήρες. Βλέπει μόνο ρομαντικές κομεντί με το κορίτσι του για να ηρεμήσει μετά από τα γυρίσματα. Απλά δεν μπορεί να πει ποτέ όχι στις προτάσεις του Ράιαν Μέρφι. Είναι απόλυτα υποταγμένος στο όραμά του Μέρφι. Και μάλλον, καλά κάνει.