Ο Κρίστιαν Μπέιλ νιώθει χρήσιμος όταν προσποιείται ότι δεν είναι ο εαυτός του. Άρα, νιώθει ηθοποιός στο πετσί του. Και φυσικά αυτός είναι ο λόγος που θεωρεί ότι το να είσαι βαρετός είναι αμαρτία. Και ο μακαρίτης ο πατέρας του που του κληροδότησε πολλά τραύματα. Ένα από αυτά; Να πρέπει να δουλεύει από τα 13 του στο Χόλιγουντ για να συντηρεί την οικογένεια του. Κάτι που δεν έχει αλλάξει έκτοτε. Κι ας πέρασαν 35 χρόνια. Έδωσε μια σουρεαλιστική συνέντευξη στον GQ.

Ως αντισυμβατικός πρωταγωνιστής (με ρούχα βέβαια με συμβατικές τιμές για προνομιούχους πρωταγωνιστές που έχουν 200€ για να αγοράσουν ένα μάλλινο σκούφο που κάνει 2€ στην λαική) λέει ότι οφείλει την καριέρα του σε ρόλους που έχει απορρίψει ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και ότι ντρέπεται λίγο που είναι ηθοποιός. Αλλά επιμένει ότι λάτρεψε τον ρόλο του στη νέα ταινία Thor: Love and Thunder. Παρόλο που ο δημοσιογράφος (o Zach Baron) προσπάθησε να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα για την επιλογή του.

Για την ιστορία να πούμε ότι πέντε φορές ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο του πήρε την δουλειά μέσα από τα χέρια του. Από τον Τιτανικό (και αν δεν έφευγε ο Όλιβερ Στόουν από την ταινία American Psycho δεν νομίζουμε ότι θα είχε γυριστεί ο Μπάτμαν του Νόλαν, γιατί ο Στόουν ήθελε τον Ντι Κάπριο στο ρόλο του Patrick Bateman) μέχρι το What’s Eating Gilbert Grape. 

Στην συνέντευξη λέει ότι μένει στο Λος Άντζελες επειδή κατάγεται η σύζυγός του από εκεί και ότι δεν κάνει παρέα όλη μέρα με ηθοποιούς μιλώντας για ταινίες. Απολαμβάνει να κάνει πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το Χόλιγουντ και δηλώνει κάπως απογοητευμένος από τη δουλειά του. Εννοείται ότι δεν παίζει για να ικανοποιήσει τους θαυμαστές του.

Διηγήθηκε μια τρελή ιστορία για την ταινία American Psycho. Του έδωσαν ψίχουλα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον δούλευαν οι μακιγιέρ που πληρώθηκαν περισσότερα για την ταινία από τον ίδιο. Βέβαια, αυτός ο ρόλος του ανέβασε στη συνέχεια και το κασέ του. Οι Χολιγουντιανοί ηθοποιοί κολυμπάνε σε ένα σύμπαν ματαιοδοξίας. Κι ο Κρίστιαν Μπέιλ ακόμα ψάχνει σανίδα σωτηρίας.