Ναι, το ομολογώ, ψάχνω τα ελληνικά επίθετα ή εκείνα που μοιάζουν με ελληνικά στα credits ταινιών και σειρών. Αυτό έκανα και με το δεύτερο επεισόδιο του House of the Dragon (δεν δρακάρει και πολύ η σειρά αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) και είδα το όνομα Greg Yaitanes. Εννοείται, γκούγκλαρα και ανακάλυψα ένα δικό μας παιδί (εντάξει, μεγαλωμένο στην Μασαχουσέτη και στο Λος Άντζελες) που είναι καταξιωμένος σκηνοθέτης και παραγωγός στο Χόλιγουντ. Το δικό του όνομα θα συναντήσεις και στα credits του Damages, του Lost, του Prison Break, του House MD και του Grey’s Anatomy. Και είναι από τους πρώτους επενδυτές του Twitter. Και κάτοχος βραβείου Emmy.

Είναι Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς και οι γονείς του έχουν καταγωγή από ένα μικρό χωριό έξω από την Καλαμάτα (αν είναι το Πήδημα δεν ξέρω πώς μπορεί να το μεταφράσει στους φίλους του). Μετακόμισε μόλις τελείωσε το σχολείο στο Λος Άντζελες και σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Ο 52χρονος σκηνοθέτης και παραγωγός και πατέρας τριών παιδιών. Οι δυο του γιοί έχουν ελληνικά ονόματα (Λεωνίδας και Ευάγγελος), μιλούν ελληνικά και τρώνε ντολμαδάκια και σπανακόπιτες.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Silicon Valley. Έχει μετοχές και στο Snapchat, το Pinterest και το Foursquare. Στο Twitter ήταν ένας από τους πρώτους εννέα μετόχους. Θεωρεί ότι η Silicon Valley και το Hollywood πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά. Ξέρει ότι τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει εντελώς ο τρόπος που παρακολουθούμε μια σειρά κι ότι ένας παραγωγός δεν θα μπορεί να πουλήσει μια σειρά αν δεν έχει σκεφτεί ένα σχέδιο για όλες τις πλατφόρμες ώστε να προσελκύσει θεατές. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times έχει κι ένα δυνατό πορτφόλιο ακινήτων, μόνο από την πώληση του σπιτιού του στο Country Club Park έβγαλε 2,23 εκατομμύρια δολάρια (το είχε αγοράσει για λιγότερα από τα μισά).

Πάντως, το δεύτερο επεισόδιο κινήθηκε εξίσου αργόσυρτα με το πρώτο. Ο βασιλιάς νιώθει μοναξιά και βγήκε με ένα 12χρονο ραντεβού ψάχνοντας την επόμενη σύζυγό του, η κόρη του πήγε καβάλα στο δράκο της να πάρει το αυγό που έκλεψε ο θείος της (ναι, αυγό δράκου αλλά πολύ κουλ ξεπεράσαμε το μακέλειο), μια σεξεργάτρια μίλησε για την κακοποίηση και η κολλητή της μέλλουσας βασίλισσας παντρεύεται τον μπαμπά της θέλοντας να της φάει το θρόνο. Κι ένας εχθρός του Westeros ταΐζει με πολίτες του τα καβούρια του. Το κάνω να ακούγεται πιο συναρπαστικό από όσο είναι. Σίγουρα θα δω και το τρίτο γιατί όλοι ξέρουμε πόσο καλά μπορεί να πάει ένας γάμος ευγενών. Ο πραγματικός κακός είναι ο Ότο. Ξεδιάντροπα κακός.