Ο Κιάνου Ριβς πιθανότατα δεν είναι στη λίστα καλεσμένων σας αλλά μπορεί να εμφανιστεί στο γάμο σας. Κάτι που ισχύει και για τον Μπιλ Μάρεϊ. Οι δυο αυτοί ηθοποιοί φωτογραφίζονται εγκάρδια με ζευγάρια στο γάμο τους που πηγαίνουν ακάλεστοι. Είναι wedding crashers. Καλύτεροι από τον Όουεν Γουίλσον και τον Βινς Βον.

Η πιο πρόσφατη του εμφάνιση σε γάμο, ακάλεστος, συνέβη στη γαμήλια δεξίωση ζευγαριού στο Νορθάμπτον. Ο Τζέιμς και η Νίκη Ροντνάιτ παντρεύτηκαν και η δεξίωση τους έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Fawsley Hall, εκεί που τυχαία έμενε ο πρωταγωνιστής του John Wick. Η νύφη είπε στο Newsweek ότι είδε τον Ριβς να κάθεται στο μπαρ του ξενοδοχείου και αποφάσισε να τον ζητήσει από τον σύζυγό της να τον πλησιάσει και να του πει ότι μόλις παντρεύτηκε και θέλει να τον κεράσει ένα ποτό. Ο ηθοποιός, πάρα πολύ φιλικά, είπε ότι θα περάσει αργότερα να τους ευχηθεί. Κι όντως, αργότερα ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου πλησίασε τον γαμπρό λέγοντας του ότι ένας πολύ διάσημος καλεσμένος θέλει να μιλήσει μαζί τους. Ο Ριβς τους ευχήθηκε, τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τους ζήτησε συγγνώμη που δεν θα καθόταν στο πάρτι τους γιατί ένιωθε κουρασμένος μετά την πολύωρη πτήση.

Ο ευγενέστατος ηθοποιός έβγαλε φωτογραφίες με το ζευγάρι και με αρκετούς από τους σοκαρισμένους καλεσμένους που ενθουσιάστηκαν μόλις αντελήφθησαν ποιος είναι ανάμεσά τους. Ο 57χρονος ηθοποιός το 2018 βρέθηκε ακάλεστος σε γάμο ζευγαριού στην Καλιφόρνια και την επόμενη χρονιά σε γάμο ζευγαριού στη Νέα Υόρκη.

Οι τυχαίες πράξεις καλοσύνης κι ευγένειας του Κιάνου Ριβς έχουν γίνει viral άπειρες φορές. Είναι πάντα ευγενικός με τους θαυμαστές του, υπογράφει τα αυτόγραφά τους και τους κάνει κομπλιμέντα, δεν αγκαλιάζει ποτέ τις γυναίκες ηθοποιούς στις επίσημες φωτογραφίες στα κόκκινα χαλιά από σεβασμό, έχει δώσει τη θέση του στο Metro σε γυναίκα με ψώνια, έχει αγοράσει παγωτό για να υπογράψει στην απόδειξη αυτόγραφο σε θαυμαστή του, πόζαρε με επιβάτες αεροπλάνου μετά από αναγκαστική προσγείωση και κάθε χρόνο κάνει δωρεές σε νοσοκομεία παίδων τεράστια ποσά. Ο Κιάνου Ριβς δεν έχει ανάγκη τη διασημότητα για να είναι ένας καλός άνθρωπος.