Ο Αντώνης Τσαπατάκης φαίνεται να είναι αποφασισμένος για δυο -τουλάχιστον- πράγματα: πρώτον, να μη χάσει τίποτα σε αυτή τη ζωή λόγω του γεγονότος ότι κινείται με αμαξίδιο. Δεύτερον, να μη μας αφήσει στην άνεση της άγνοιας και να μάς μάθει ή να μάς τρίψει στη μούρη όσα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε. Σήμερα, βέβαια, αποφάσισε να μας αποδείξει πόσο πολύτιμη είναι η φιλία, σαν concept και σαν όπλο, ανεβάζοντας ίσως το πιο όμορφο και -ομολογούμε- συγκινητικό βίντεο που είδαμε σήμερα. 

Ο παραολυμπιονίκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Life Is A Beach, στην οποία είχε την ευκαιρία να δείξει όσα κάνει με τους φίλους του όταν θέλουν να κολυμπήσουν σε  μια δύσβατη παραλία. Ουσιαστικά, εκείνοι γίνονται τα πόδια του, παίρνοντάς τον στην πλάτη και φροντίζοντας να μη χάσει τίποτα. Ούτε μια εικόνα. Αυτή του ακριβώς την πραγματικότητα θέλησε να δείξει με ειλικρίνεια στην εν λόγω εκπομπή και κέρδισε και το «ναι», αλλά και έναν καινούργιο φίλο. Τον Χάρη Κιαγιαδάκη, ο οποίος τον πήρε στην πλάτη του και φρόντισε να τον φτάσει έτσι από το αμάξι ως την αμμουδιά. 

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ανέβασε όλη τη διαδικασία στο Instagram, γράφοντας εκτός από το «οι φίλοι μου είναι τα πόδια μου» και τα εξής:

“Οι φίλοι μου είναι τά πόδια μου!!”

Από την πρώτη μέρα που άνοιξα τα μάτια μου μετά το ατύχημα δεν εξέφρασα, αλλά ούτε και σκέφτηκα ποτέ πως “Δεν μπορώ”, παρά μονάχα “Πως μπορώ;” Αυτοί που απαντούσαν και αποκρίνονται ακόμα σε αυτό με την λέξη «Μαζί», είναι οι φίλοι. Μαζί συμπληρώνουμε τις διάφορες μας, εμπνέουμε, ονειρεύουμε και μετατρέπουμε το «υπάρχω» σε “Ζω”.

Συχνά έρχονται στην θύμηση μου στιγμές γεμάτες εμπόδια στην πρόσβαση, όπως στο παραπάνω βίντεο και κάθε φορά βρίσκουμε την λύση σηκώνοντας με στα χέρια τους ή στην πλάτη τους. Οι φίλοι μου γίνονται τα πόδια μου για να φτάσω από τα «σκοτεινά» στα «φωτεινά».
Αυτό έγινε και στο επεισόδιο του @lifeisabeachtv με τον φίλο πλέον @h_k_giousourum . Δεν τον γνώριζα αλλά μόλις με κάλεσε στην εκπομπή, του είπα ότι θέλω να δείξουμε αυτό που κάνω με τους φίλους μου όταν θα πάμε σε μια παραλία δύσβατη. Έγινε αμέσως φίλος όταν μου απάντησε «Ναι, θα το κάνουμε Μαζί». Έτσι γίνονται οι φίλοι! Αφ´ ης στιγμής πείτε το “Μαζί”, θα «βουτήξετε» σε όλες τις «παραλίες» που Μαζί θελήσατε!…

Υγ. Ποτέ δεν ξεχνώ…

ΟΚ, κάτι μπήκε στο μάτι μας. Δεν είναι κάτι.