Μια συλλογή της μέτριας τέχνης του φέρεται να έχει γίνει viral στο  διαδίκτυο, φέρνοντας στα ταμείο του Τζόνι Ντεπ εκατομμύρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post. Ο Ντεπ μοιράστηκε τα νέα της πώλησης με μια φωτογραφία του στο Instagram.  

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η τελευταία υπογραφή στο Castle Fine Art είναι ο διάσημος ηθοποιός, μουσικός και καλλιτέχνης, #JohnnyDepp», ανέφερε η γκαλερί. Λιγότερο από 20 λεπτά αργότερα, η γκαλερί παραδέχτηκε ότι είχε τόση ζήτησή από αγοραστές που ο ιστότοπός της κατέρρευσε. Καθώς οι θαυμαστές παραπονέθηκαν ότι δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην πώληση, η γκαλερί ανάρτησε στη συνέχεια στο Twitter ότι «η πρώτη συλλογή του Depp «Friends & Heroes» είναι πλέον επίσημα sold out».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

«Αυτή η παγκόσμια πρώτη κυκλοφορία αποδείχθηκε ότι είναι η συλλογή μας με τις ταχύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα, με όλους τους τίτλους να εξαντλούνται σε λίγες μόνο ώρες», ανέφερε η γκαλερί. Και οι 780 εκτυπώσεις έγιναν γρήγορα «out of stock», με την πώληση να έφερε περίπου 3,65 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία. Όλοι θέλουν ένα κομμάτι του Ντεπ. Γιατί; Νωρίτερα φέτος, κατόπιν εντολής κι επιθυμίας του Ντεπ, μεταδόθηκε δημόσια τηλεοπτικά η δίκη για την αγωγή του εναντίον της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ .

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Κατά τη διάρκεια της δίκης τον Απρίλιο και τον Μάιο, και τις εβδομάδες μετά, ο Ντεπ αναδείχθηκε ως εθνικός ήρωας για εκατομμύρια άντρες (και παραδόξως γυναίκες που ξέρουν ότι υπήρξε κακοποιητικός απέναντι στην πρώην σύζυγό του, λεκτικά και σωματικά. Απέκτησε επίσης τεράστια δημοτικότητα η τέχνη και η μουσική του που λίγοι γνώριζαν ότι υπήρχε πριν από όλα αυτά.

Αν τολμήσει κανείς να γράψει ότι ο Ντεπ εκμεταλλεύτηκε μια παρατεταμένη στιγμή έντονων αντιδράσεων κατά του MeToo για να χρησιμοποιήσει την Χερντ ως βάση για όλες τις γυναίκες που έχουν ποτέ κατηγορήσει άνδρες για κακοποίηση — και κέρδισε τη δίκη, θα πέσουν όλοι να τον φάνε. Ένα βρετανικό δικαστήριο έκρινε τον Νοέμβριο του 2020 ότι ο Ντεπ είχε κακοποιήσει τη Χερντ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης στις ΗΠΑ φέτος, ο Ντεπ παραδέχτηκε το ίδιο, χαρακτηρίζοντας τη σχέση ως αμοιβαία τοξική. Για τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ανδρών και την μισογυνική κοινωνία μας, η εξαιρετική δημοφιλία του Τζόντι Ντεπ είναι μια θριαμβευτική προειδοποίηση προς τις γυναίκες και τα θύματα παντού να σωπάσουν και να γνωρίζουν ποια είναι η θέση τους.