Ανυπολόγιστη καταστροφή σε σπίτια και επιχειρήσεις. Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο. Απεγνωσμένοι κάτοικοι καταγγέλλουν προβλήματα με τη διαχείριση της κατάσβεσης, κάνοντας λόγο ακόμα και για έλλειψη νερού. Η πύρινη λαίλαπα ξέφυγε τελείως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πρώτη είδηση της ημέρας είναι πως ένας ηλικιωμένος άνδρας στην Ανθούσα αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά. Ανήμπορος να διαχειριστεί την καταστροφή.

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μία γυναίκα, μπροστά σε καμένα σπίτια, περιέγραψε το πώς περίοικοι έβγαλαν από σπίτι μία νεαρή έγκυο 8 μηνών. Στην Πεντέλη, η αστυνομία βρέθηκε σε σπίτι που απειλήθηκε από τις φλόγες για να απομακρύνει τον ηλικιωμένο ένοικό του, ο οποίος ωστόσο αρνείτο να αποχωρήσει. Ένας πολίτης ξέσπασε μιλώντας στην κάμερα του Mega για την έλλειψη συντονισμού, αλλά και δυνάμεων της πυροσβεστικής, λέγοντας πως οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι είναι περισσότεροι.

https://t.co/dt9pGSSHXx

Στη φλεγόμενη Λεωφόρο Μαραθώνος έκανε ζωντανή σύνδεση η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Οργισμένος κάτοικος της Παλλήνης άρχισε να διαμαρτύρεται και να πλησιάζει τον ρεπόρτερ Τσελίκα για να μιλήσει αλλά ο ρεπόρτερ επέλεξε να του αφαιρέσει το λόγο. Έξαλλος από την αντιμετώπιση ο πολίτης απάντησε «Εμένα δεν θα μου λες σουτ όταν καίγεται η περιουσία μου».

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στο Twitter, ευτυχώς δεν μπορούν να κόψουν τη σύνδεση στους πολίτες. Εκεί ο Μιθριδάτης δεν σταμάτησε να τουιτάρει μιλώντας για τα προφανή: «Μια χαρά κίνηση η πρόσληψη παπάδων αντί πυροσβεστών, όταν το μισό ιντερνέτ γράφει «Ο Θεός να βάλει το χέρι του» αναφερόμενο στην #Πυρκαγιά».Με τους followers του να απαντάνε «Θα μπορούσε να στείλει τους 5000 παπάδες να ραντίζουν με αγιασμό».

https://twitter.com/hashtag/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Είχε προλάβει να πετσοκόψει τον κρατικό μηχανισμό με το λακωνικό «Επιτελειωμένο κράτος» και μίλησε και για το ΣΚΑΪ, προφανώς ειρωνικά λέγοντας «Το ότι ο #Σκάϊ παίζει «Χάπυ Τράβελερ» την στιγμή που γίνεται το παρανάλωμα, το λες και τρολιά».

https://twitter.com/hashtag/%CE%A3%CE%BA%CE%AC%CF%8A?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw