Ένα μπασκετικό δράμα με σαφέστατες επιρροές από το Ρόκι είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος να περάσεις ένα βράδυ σπίτι με το Netflix. Και να μην σε τρολάρουν όταν λες ότι σου αρέσει ο Άνταμ Σάντλερ ως ηθοποιός. Το καλύτερο σχόλιο για την καριέρα του Σάντλερ το διαβάσαμε στους Los Angeles Times. «Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι ο ηθοποιός ξαναγράφει το εγχειρίδιο κανόνων για το τι κάνει στην οθόνη».

Δεν το λένε για την υπόθεση της ταινίας, σχετικά απλοϊκή είναι: ένας σκάουτερ για τους Philadelphia 76ers περνά τον περισσότερο χρόνο του ψάχνοντας τον κόσμο για τον επόμενο Γιάννη Αντετοκούνμπο του NBA, μακριά από τη σύζυγό του (Queen Latifah) και την κόρη του Άλεξ (Τζόρνταν Χαλ) ενώ ήθελε απεγνωσμένα να γίνει προπονητής. Όταν ανακαλύπτει τον Bo Cruz έναν άγνωστο παίκτη που ζει στην Ισπανία, ο Στάνλεϊ ρισκάρει τα πάντα για να τον πάρει στην ομάδα. Είναι πολύ καλός στη δουλειά του και πολύ κουρασμένος από αυτήν, κουρασμένος από όλες τις πτήσεις, τα δωμάτια του ξενοδοχείου και τα γεύματα fast-food που φοβάται ότι θα του προκαλέσουν έμφαγμα.

Συνδέθηκε για μεγάλο μέρος της καριέρας του με κωμωδίες που οι κριτικοί χλεύαζαν και τα πλήθη έκαναν εμπορικές επιτυχίες. Κάποιοι τον αγαπήσαμε από το The Wedding Singer. Ο Σάντλερ είναι παραγωγός στην ταινία εδώ (όπως και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς) και η εμπλοκή του οφείλεται σε μια μπασκετική εμμονή που είναι πολύ γνωστή, ειδικά μεταξύ των οπαδών των Νιου Γιορκ Νικς. H ικανότητα του κωμικού ηθοποιού να αιχμαλωτίζει το κοινό ακόμα και όταν αυτό που παρακολουθεί είναι άβολο, είναι αξεπέραστη. Ακόμη και οι επικριτές του το παραδέχονται. Ο Άνταμ Σάντλερ είναι σπουδαίος ηθοποιός. Και η τελευταία του εμφάνιση ως καταπιεσμένος και εργατικός σκάουτερ δεν αποτελεί έκπληξη ή απροσδόκητη απόκλιση. Εδώ και δυο δεκαετίες είχε δείξει τι μπορεί να κάνει. Όσοι είδατε το Meyerowitz Stories καταλάβατε πόσο καλά μπορεί να αντιμετωπίσει τους δραματικούς ρόλους. Η ερμηνεία του ως ψυχαναγκαστικού τζογαδόρου στο Uncut Gems ήταν τόσο συγκλονιστική που θεωρήθηκε το κλειδί  για μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Ο σκηνοθέτης του Hustle, Jeremiah Zagar, βασίζεται στον Σάντλερ για μεγάλο μέρος της συναισθηματικής βαρύτητας της ταινίας και τελικά αποδίδει.

Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ίσως ο πιο επιτυχημένος κινηματογραφικός ηθοποιός της γενιάς του που έχει εμφανιστεί σε έναν συντριπτικό αριθμό εντελώς ανόητων ταινιών (έχει 11 υποψηφιότητες Razzie για Χειρότερο Ηθοποιό) που ωστόσο έχουν βγάλει πολλά χρήματα. Η κωμωδία του είναι στο timing του. Κι αυτό είναι δυσεύρετο. Σπάνιο. Βέβαια, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από κάποιον που εμφανίστηκε στη σκηνή το 1990 με  το Saturday Night Live. Τότε που ακόμη δημιουργούσε κωμωδία.

Οι ταινίες του έχουν φέρει στα ταμεία πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Υπέγραψε για πρώτη φορά ένα συμβόλαιο τεσσάρων ταινιών με το Netflix το 2016. Ο Άνταμ Σάντλερ έβγαλε 41 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Αρκετά καλό ποσό για να τον φέρει στην ένατη θέση στη λίστα 2020 του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς . Αυτή είναι η όγδοη φορά που εμφανίζεται στη λίστα μεταξύ 2010-2020, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων συνεχόμενων εμφανίσεων ξεκινώντας το 2017.

Σκεφτείτε ότι για το Anger Management, ο Σάντλερ έλαβε έναν μισθό 25 εκατομμυρίων δολαρίων συν το 25% του ακαθάριστου εισοδήματος της ταινίας, το οποίο πρόσθεσε 37,5 εκατομμύρια δολάρια στο μισθό του. Η εταιρεία παραγωγής του, Happy Madison Productions, έχει αναλάβει την παραγωγή των περισσότερων ταινιών του Sandler από το 1999. Και ο ίδιος ήταν σαφής από την αρχή, το έλεγε στις συνεντεύξεις του: «Δεν μπήκα στις ταινίες για να ευχαριστήσω τους κριτικούς. Μπήκα σε αυτό για να κάνω τον κόσμο να γελάσει και να διασκεδάσω με τους φίλους μου».

https://t.co/Bp7VFVEy3B

Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς στον κόσμο και κάθε του ρόλος πλέον υποδηλώνει ότι τελικά το συνειδητοποιεί και ο ίδιος.