Αν δεν έπαιζε ένα πρίγκιπα των Βίκινγκς ο Σουηδός ηθοποιός και σκηνοθέτης που γοητεύεται από τους Βίκινγκς από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ποιος να τολμήσει; Και δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει έναν ήρωα του Βορρά. Για επτά σεζόν υποδύθηκε τον Έρικ Νόρθμαν, έναν αρχαίο βαμπίρ με καταγωγή από τους Βίκινγκς στο True Blood του HBO. Βέβαια το Το The Northman είναι ίσως η πιο ιστορικά ακριβής Viking ταινία που έγινε ποτέ. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για το True Blood.

Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ πρωταγωνιστεί στην ταινία ως ένας Βίκινγκς πρίγκιπας  διψασμένος για εκδίκηση εναντίον του ανθρώπου που κατέστρεψε την οικογένειά του – όπως ακριβώς ο χαρακτήρας του True Blood πριν γίνει βαμπίρ. Ο ίδιος ο ηθοποιός γνωρίζει καλά αυτές τις ομοιότητες, επιβεβαιώνοντας, «Δεν είναι εντελώς σύμπτωση».Στην 3η σεζόν του True Blood , ο χαρακτήρας του απέκτησε μια ιστορία σχετικά με την προέλευσή και την καταγωγή του. Μάθαμε ότι πριν από τη μεταμόρφωσή του ως βαμπίρ, ο Έρικ Νόρθμαν ήταν γιος ενός βασιλιά των Βίκινγκ που ονομαζόταν Ulfrik Northman. Σε αναδρομές, ο Έρικ είδε μια αγέλη λυκανθρώπων με εντολή του βαμπίρ Ράσελ Έτζινγκτον να σκοτώνει την οικογένειά του.

https://twitter.com/hashtag/TheNorthman?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ εκπαιδεύτηκε για μήνες για να μεταμορφωθεί σε έναν άγριο Βίκινγκ στο έπος δράσης του Ρόμπερτ Έγκερς,  The Northman . Είχε πρόγραμμα:  μια καθαρή, πλούσια σε πρωτεΐνες δίαιτα (έτρωγε τα πάντα, από μπριζόλα μέχρι αρνί μέχρι κοτόπουλο, πολλά ψάρια, αυγά, κινόα, κριθάρι, πατάτες, ακόμη και ζυμαρικά και έναν τόνο λαχανικών και έκανε βάναυση γυμναστική (ΚΤΗΝΟΣ έτρωγε συνολικά 3.700 θερμίδες). Κρατήστε σημειώσεις.

https://twitter.com/DancingSickness/status/1517505086544621571?ref_src=twsrc%5Etfw

Πρώτον, έχετε τον κύκλο  αύξησης της μυϊκής μάζας, όπου θέλετε να αυξήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη μυϊκή μάζα χωρίς να ανησυχείτε πολύ για το σωματικό λίπος. Στη συνέχεια, έχετε τον κύκλο όπου προσπαθείτε να ρίξετε όλο το λίπος που πρέπει να απορριφθεί διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα. Στη συνέχεια, περνάτε στον κύκλο συντήρησης, τόσο από άποψη εκπαίδευσης όσο και από άποψη διατροφής. Αυτό είναι μακράν το πιο δύσκολο.

Ο Σκάρσγκαρντ ως ένας άλλος Άμλετ, έχει μία αποστολή: Nα εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, να σκοτώσει τον προδότη θείο του, Fjolnir και να σώσει τη μητέρα του, βασίλισσα Gudrún (Νικόλ Κίντμαν ριγιούνιον από το Big Little Lies). ο Έγκερς υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, μαζί με τον Ισλανδό ποιητή και μυθιστοριογράφο Sjón.