Ο Μιχάλης μοιάζει πλέον με τον Βασίλη Μπισμπίκη, χωρίς το μανουριασμένο ύφος. Ο Βύρωνας μοιάζει πάντα με μαθηματικό που κάνει ιδιαίτερα και βγαίνει στα Εξάρχεια. Στα τίμια τα ορθόδοξα,  όχι τα τουριστικά για τους περαστικούς των airbnb.

Μεγάλωσαν. Ο Μιχάλης έγινε ιδιοκτήτης μόνιμης κατοικίας. Ο Θεοδωρόπουλος πατέρας και –πλέον- κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου. Παραδέχονται ότι πιθανότατα είναι πλέον μπαρμπάδες. Θείοι. Με μια αδιάπτωτη, αμετάβλητη υποσημείωση. Η νεολαία θέλει να κάτσει μαζί τους.

Η πανδημία τους έκανε πιο ώριμους κωμικούς. Πήραν μια απόσταση από την συνεχόμενη έκθεση και τις διαρκείς περιοδείες σε Ευρώπη κι Ελλάδα κι έγραψαν νέα κείμενα. Κείμενα ακτινογραφία της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Της νέας κανονικότητας. Το χιούμορ τους είναι πιο εγκεφαλικό από ποτέ, είχαν υπαρξιακά δηλαδή μέσα στην πανδημία.

Η ελληνική stand up σκηνή δεν γνωρίζει άνθιση. Πλέον είναι συστημική. Σε λίγο- μακάρι- θα γίνει κι επιχορηγούμενη. Έχουμε ένα, δυο ή περισσότερος αγαπημένους κωμικούς. Γεμίζουν θέατρα ή μπαράκια με sold out εμφανίσεις, θα τους βρεις σε ταβέρνες, σινεμά, μπεργκεράδικα και μπιτσόμπαρα. Υπάρχουν γυναίκες θεάρες στην stand up σκηνή κι εσχάτως και κουήρ stand up κωμικοί. Οι περισσότεροι κωμικοί έχουν και πιαρίστα. Γιατί κάνω αυτό τον πρόλογο; Γιατί θεωρώ τους δυο αυτούς κωμικούς τους κορυφαίους. Μπορεί να διαφωνείτε. Αλλά εγώ έχω και επιχειρήματα.

Είναι δημιουργοί viral αστείων που έχουν γράψει πλέον ποπ ιστορία (το 140, το σύνθετο, ΠΟΠ μεταξύ άλλων). Γίνονται πάντα sold out και ψάχνεις μέρα να τους δεις, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν πιστούς followers. Και, για μένα το πιο σημαντικό, δεν κλέβουν αστεία άλλων. Δεν είδαν κάτι στο Netflix και είπαν «α, μου αρέσει, το κλέβω». Δεν επαναλαμβάνουν τα greatest hits, δεν κάνουν σεξιστικά αστειάκια για το κοινό λαϊκής απογευματινής, δεν θεωρούν το κοινό τους ηλίθιους, γράφουν πάντα κείμενο βασισμένο στις αρχές της κωμωδίας και θα μας μεταφέρουν κάτι από την παράδοσή των Ελλήνων κωμικών (για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι). Δεν είναι πολιτικά ορθοί, δεν θα κάνουν εύκολο πολιτικό σχόλιο, δεν είναι ισαποστάκηδες.

Έχουν timing. Δεν ξέρω πώς έχουν βρει το ρυθμό αυτό. Αλλά ίσως να το πατεντάρουν και να το πουλάνε σε άλλους κωμικούς γιατί εμείς δεν έχουμε πολλά λεφτά για πέταμα, πληρώνουμε ΔΕΗ. Έχουν και συνοχή. Ας κάνουν ιδιαίτερα σε μερικούς, έχω μια μικρή λίστα έτοιμη.

Στο «Εδώ Έχουν Προτεραιότητα Έφιπποι» κάνουν αυτό που περιμένει το κοινό που τους παρακολουθεί εδώ και πέντε χρόνια πλέον στο six d.o.g.s , μια ωραία παράσταση με καθαρόαιμο χιούμορ. Θα σου μιλήσουν για τα λογοπαίγνια, γιατί νοιάζονται για σένα, θέλουν να γελάς με έξυπνα αστεία. Μην είσαι κάφρος ρε κοινό. Θα σου μάθουν ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να κάνεις αστεία με ταξιτζήδες. 

https://www.youtube.com/watch?v=D1sa9AKXh_g

Μετά από 20 μήνες COVID-απουσίας, επέστρεψαν. Έχουν παίξει και σε ένα bar που το λένε Καταφύγιο. Ήταν πάντα μπροστά από την εποχή τους. Κι ας λένε -για να κάνουν captatio benevolentia- ότι είναι μπαρμπάδια. Παιδιά, οι 40αρηδες θα σας δείξουν το δρόμο για το μέλλον. Όχι οι απανταχού Κοψιάληδες.Δεν επιθυμώ άλλη ανοησία.  

Info: Εδώ Έχουν Προτεραιότητα Έφιπποi. Six D.O.G.S, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00. Εισιτήρια εδώ.