“Καλύτερα να κάτσω στα αυγά μου παρά να επηρεάσω κόσμο με την άποψη μου για ένα φίλο μου“. Αυτή η δήλωση του ηθοποιού Σταύρου Σβήγκου αξίζει χειροκρότημα. Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” και δεν δίστασε να αναφερθεί στην υπόθεση Λιγνάδη. Χωρίς να κάνει δημοσιοσχετίστικες δηλώσεις.
Αυτή τη στιγμή εργάζονται στο θέατρο άνθρωποι με 300 ευρώ το μήνα, πώς θα ζήσουν; Δεν είμαι υπέρ της τηλεόρασης γιατί διαμορφώνει την άποψη του κόσμου σε σημαντικά πράγματα. Όσοι είμαστε στην τηλεόραση επηρεάζουμε, οπότε εάν κάποιος φίλος μου κατηγορείται για κάτι, καλύτερα να μην πω τίποτα. Την μεγαλύτερη όργη την ένιωσα με την υπόθεση της Κάρολάιν γιατί κανείς δεν αποκαλούσε δολοφόνο τον άνθρωπο που σκότωσε την Καρολάιν”. Στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Στην περίπτωση του Λιγνάδη, το σύστημα δικάζει το σύστημα. Ελπίζω αυτή τη φορά να αποδοθεί σωστά δικαιοσύνη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν να σκεπάζουν υποθέσεις. Εάν ο γιος μου μεγαλώνοντας κάνει κάτι ακραίο, τον ίδιο θα διαλύσω εάν τον καλύψω σε αυτό. Στην περίπτωση του Λιγνάδη κάποιοι πήγαν να καλύψουν πράγματα. Γιατί έγινε η έρευνα στο σπίτι του μετά από τόσες μέρες;”.
Τι είναι η ανδρολοχεία που πέρασε ο Σταύρος Σβήγκος;
«Πέρασα ανδρολοχεία, είχα πρηστεί, είχα συμπτώματα εγκυμοσύνης, ναυτία και πεινούσα».
Η σεξουαλική παρενόχληση
Ο Σταύρος Σβήγκος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ πριν μια εβδομάδα και αναφέρθηκε στο περιστατικό και στην κουλτούρα της ντροπής που δημιουργούν στα θύματα: “Ήμουν 18 χρονών και αντέδρασα φεύγοντας αλλά πέρασαν μήνες για να καταλάβω τι μου συμβαίνει. Ήταν μια οντισιόν που με έκανε να αισθανθώ πάρα πολύ άβολα. Με είχε αγγίξει και σηκώθηκα και έφυγα. Σταμάτησα την οντισιόν ευγενικά, ακόμα και τότε με μια σπρωξιά, με νεύρα πάρα πολλά και σηκώθηκα και έφυγα. Μέχρι να φτάσω στο σπίτι που τότε ζούσα ακόμη με τους γονείς μου, σκεφτόμουν πώς θα αντιμετωπίσω τον πατέρα και τη μάνα μου. Ένιωθα βιασμένος πραγματικά και ήθελα να κάνω μπάνιο. Όλο αυτό το πράγμα σε ένα παιδί, που δεν έχει ιδέα στα 17 ή στα 18 του χρόνια, δεν ξέρεις πού μπορεί να φτάσει”.