Ένας Ισραηλινός με άπειρα χρέη και ορέξεις για μεγάλη ζωή που υποδύθηκε το γιο ενός πολυεκατομμυριούχου αφού απάτησε/εξαπάτησε πολλές γυναίκες που γνώρισε μέσω του Tinder και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον  κοσμικό τρόπο ζωής του, είναι η νέα γελοία περσόνα που μας απασχολεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα.

Το Tinder Swindler  (“Ο Απατεώνας του Tinder“)στο Netflix είναι μια άγρια ​​αληθινή ιστορία εγκλήματος που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε τα πάντα. Αφηγείται την ιστορία του Simon Leviev και των γυναικών που τους έφαγε εκατομμύρια τάζοντας τους έρωτες και αγάπες.

 Το ντοκιμαντέρ του Netflix βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία μερικών γυναικών που θα μπορούσε στη θέση τους να βρεθούμε όλες. Η ιστορία έχει ως εξής, μοιάζει σαν παραμύθι που μετατρέπεται σε εφιάλτη. Μια γυναίκα μιλά με έναν άντρα που γνώρισε στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder. Τον λένε Simon Leviev. Το πρώτο τους ραντεβού ξεκίνησε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και συνεχίστηκε με ένα αυθόρμητο ταξίδι με ιδιωτικό τζετ. Ούτε αυτές το πίστευαν. Για τις γυναίκες του ντοκιμαντέρ, ο πήχης για το “κακό ραντεβού” είναι πολύ ψηλά. Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αφηγείται την ιστορία ενός διαβόητου απατεώνα που φέρεται να χρησιμοποιούσε την εφαρμογή γνωριμιών Tinder για να ζήσει μια ζωή πολυτέλειας εξαπατώντας γυναίκες σε όλη την Ευρώπη.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το νέο ντοκιμαντέρ

Η ιστορία είναι απίστευτα εξοργιστική ​​– και το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι είναι πλέον κυκλοφορεί ως ελεύθερος άνδρας, ενώ οι γυναίκες εξακολουθούν να πληρώνουν τα χρέη που δημιούργησαν εξαιτίας του. Ο Simon Leviev φαίνεται να ζει μια αρκετά άνετη ζωή τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα με τα χρήματα, με νέα σύντροφο μοντέλο.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για τον  Shimon Hayut, ένα καταδικασμένο απατεώνας που γεννήθηκε στο Ισραήλ . Χρησιμοποίησε εφαρμογές γνωριμιών για να συναντήσει πολλές γυναίκες από τη Β. Ευρώπη, στη συνέχεια δημιούργησε πιστωτικά όρια και δάνεια στο όνομά τους, αφήνοντάς τες τελικά να πληρώνουν χρέη. Άπειρα χρέη.

Ο Hayut προφανώς ακολούθησε ένα μοτίβο: Έκανε match με μια γυναίκα στο Tinder, την τρέλαινε με ένα δαπανηρό και εντυπωσιακό πρώτο ραντεβού (στην περίπτωση της Cecilie Schrøder Fjellhøy, ένα ταξίδι με ιδιωτικό τζετ), και σιγά σιγά έχτιζε τη σχέση τους ενώ πετούσε σε όλο τον κόσμο και έβγαινε κρυφά με άλλες γυναίκες. Τελικά, θα έστελνε μια φωτογραφία του σωματοφύλακά του που αιμορραγούσε, που φέρεται να είχε τραυματιστεί από κάποιους εχθρούς, για να προκαλέσει αναστάτωση και να δημιουργήσει την παγίδα.  Μόλις έπειθε τις γυναίκες ότι έχουν μια σχέση ζωής, έστελνε επειγόντως μήνυμα σε κάθε «κοπέλα του» να πει ότι η πιστωτική του κάρτα δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας και της ζητούσε να ανοίξει μια νέα με το όνομά της για να τη χρησιμοποιήσει.

Τελικά, μια από τις μακροχρόνιες φίλες του Hayut, η Ayleen Koeleman, είδε το κομμάτι στην εφημερίδα VG και τον έπαιξε μπάλα στο γήπεδό του. Αφού η ιστορία έγινε viral, ο Hayut έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα από το jet-setting και να μείνει σε άθλια χόστελ. Η Koeleman τελικά τον έπεισε ότι θα μπορούσε να πουλήσει τα ρούχα του επώνυμων σχεδιαστών για να βγάλει κάποια μετρητά και απλώς κράτησε τα χρήματα, εξαπατώντας τον Tinder Swindler. Μετά από κάποια γρήγορη έρευνα συμπέρανε ότι ο απατεώνας πετούσε στην Ελλάδα και έδωσε τα στοιχεία της πτήσης του στις αρχές. Συνελήφθη το 2019 και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση για απάτη στο Ισραήλ αμέσως μετά.

Μην κατηγορείτε τις γυναίκες στο Tinder Swindler

Το ντοκιμαντέρ του Netflix είναι σταθερά στο πλευρό των θυμάτων, δείχνοντας λίγο-λίγο πώς εξαπατήθηκαν να πιστέψουν ότι όχι μόνο ο Leviev ήταν αληθινός, αλλά και ένα αφοσιωμένο αγόρι. Αλλά τελικά φέρεται να εξαπατούσε πολλές γυναίκες για να πληρώσει για τον πολυτελή τρόπο ζωής του, απατούσε και τους συντρόφους του. (Στο ντοκιμαντέρ, ανακαλύπτουμε ότι ο Leviev είχε πει ότι ήθελε να μετακομίσει με τη Cecilie, ενώ την ίδια στιγμή, η Ayleen πίστευε επίσης ότι θα έμενε μαζί του και έψαχνε για διαμερίσματα).

Πολλά από τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθούν να μην είναι ευγενικά με τα θύματά του. Δείχνει μια απίστευτη έλλειψη ενσυναίσθησης για τις φρικτές εμπειρίες που πέρασαν οι γυναίκες αυτές. Και είναι σεξιστικό να υπονοείται ότι οι γυναίκες ήταν χαζές επειδή τον εμπιστεύτηκαν, όταν εκείνος έλεγε πολλά ψέματα για δικό του οικονομικό όφελος. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν γιατί ένας δισεκατομμυριούχος θα ήταν ακόμη και στο Tinder, αλλά όταν κάποιοι A-listers, όπως η Σαρλίζ Θερόν και ο Ζακ Έφρον ήταν στο Tinder – δεν είναι πραγματικά τόσο αδύνατο). Δυστυχώς, τυχαίνει να υπάρχει μια μειοψηφία ανδρών που είναι σαν τον Shimon Hayut.

Σήμερα τι κάνει αυτό το παλικάρι;

Ο Hayut αποφυλακίστηκε μόνο μετά από πέντε μήνες. Στο τέλος του ντοκιμαντέρ, βλέπουμε τον Χάιουτ να συνεχίζει τον ίδιο πλούσιο τρόπο ζωής που έκανε και πριν από τη φυλακή, μαζί με μια νέα κοπέλα.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate KONLIN (@kate_konlin)

Η Kate Konlin έχει συμβόλαιο στο πρακτορείο Metropolitan Models και στο IMG Models. Φέρεται να έχει κάνει το  εξώφυλλο του Harper’s Bizaare Hong Kong και έχει βρεθεί και στη Vogue. Πριν από την κυκλοφορία της ταινίας στο Netflix, ο λογαριασμός της Kate ήταν ο μόνος που ακολούθησε ο Simon Leviev στο Instagram. Την επόμενη μέρα μετά την κυκλοφορία της ταινίας του Netflix, είχε 76,1 χιλιάδες followers και ο λογαριασμός της στο Instagram ήταν ιδιωτικός. Έκτοτε το άλλαξε σε δημόσιο και έχει αποκτήσει πάνω από 25.000 ακόλουθους – τώρα έχει 106.000 ακόλουθους.

Εκείνος έχει και TikTok με περισσότερους από 19 χιλιάδες followers και εκατομμύρια προβολές, ο λογαριασμός έχει δημοσιεύσει μια σειρά από βίντεο να φοράει επώνυμα ρούχα, να καπνίζει πούρα και να κάνει πετάει με ιδιωτικά αεροπλάνα.

 

@simon_leviev_official It’s just business ???? #tindermoney #thankyou #love #foryou #fyp #foryoupage #youpaid #forever #easymoney #netflix #tinder #takecare ♬ Do It To It – ACRAZE