Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Έλενας Κατρίτση, στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, ο σεναριογράφος και ηθοποιός, αναφέρθηκε στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, στη διαδρομή που έχει διανύσει ως σήμερα, αλλά και την απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, κόντρα στην περιρέουσα ομοφοβία. Ας μην ξεχνάμε πως μέσα από το come out του, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα έχει βρει τη φωνή της, σε αρκετά ζητήματα και φόρα.

Σχετικά με την πανδημία και την καραντίνα, ανέφερε: «Αισθάνθηκα άλλος άνθρωπος στην καραντίνα όταν βγήκα να περπατήσω σε έναν άδειο, παραλιακό δρόμο. Δεν ήμουν ένα αντικείμενο προς παρακολούθηση, δε με κοίταζε κανείς». Μπορεί στην αρχή της πορείας του να απολάμβανε την αναγνωρισιμότητα, ωστόσο από ένα σημείο και μετά, άρχισε να τον δυσκολεύει. «Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να την ακολουθήσουμε αυτή την αλλαγή», ανέφερε.

Για την απόφαση που τον ανέδειξε σε μια σημαντική ΛΟΑΤΚΙ φωνή για την ελληνική πραγματικότητα, είπε πως «όταν είδα ότι υπάρχει μία άλλη ζωή που περνάω πιο όμορφα, τότε αποφάσισα να την ακολουθήσω. Πήρα την απόφαση να είμαι πιο σαφής, πιο συγκεκριμένος, γιατί νομίζω πως είχα τον χρόνο να δω κάποια πράγματα διαφορετικά, πιο ήρεμα. Όντως μιλάω πιο ανοιχτά και νιώθω ότι βοηθάω κόσμο. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι ζουν πίσω από μία διαχωριστική γραμμή, που δεν καταλαβαίνω ποιος την έβαλε, πότε, γιατί και αν εξυπηρετεί σε κάτι». Ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων ότι: «Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί και το μόνο που φέρνει είναι μίση, στενοχώρια και δυστυχία».

https://www.youtube.com/watch?v=vgjU65ee48Y

Εξηγώντας πως δεν δέχεται μηνύματα μόνο από ομοφυλόφιλα άτομα, αφού προσεγγίζεται και από ανθρώπους που του μιλούν για διαχωρισμό και άδικες συμπεριφορές, φάνηκε αισιόδοξος. «Θεωρώ ότι σιγά σιγά μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι, να συνυπάρχουμε. Μπορεί να μην μπορούμε γίνουμε φίλοι αλλά θα μπορούμε να συνυπάρχουμε», δήλωσε.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Γιώργος Καπουτζίδης θυμήθηκε την εποχή που είπε «όχι» σε μια δεύτερη σεζόν της σειράς «Σαββατογεννημένες», γιατί ήθελε να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Σήμερα, λέει, πως δεν του βγήκε σε κακό αυτή η απόφαση, μιας και έτσι γεννήθηκε το «Παρά Πέντε».

Στα χρόνια του γυμνασίου, από ό,τι λέει, δεν είχε φιλίες και παρέες, και έτσι η τηλεόραση ήταν η συντροφιά του. Πώς κατάλαβε ότι θέλε να γράψει για αυτή; Παρακολουθώντας τις «Τρεις Χάριτες» με τον Μιχάλη Ρέππα να παίζει σε δεύτερο ρόλο δικού του σεναρίου. Έτσι έκανε και ο ίδιος στη δική του πρώτη σεναριακή δουλειά, τις Σαββατογεννημένες.

Για το τέλος κρατάμε, το ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν νιώθει άγχος για την αποδοχή. Αυτό είναι ένα «φράγμα» που κάθε άνθρωπος θέλει να σπάσει. Το να είναι αγαπητός από όλους. «Δεν έχω άγχος να είμαι αποδεκτός αλλά να είμαι ευτυχισμένος», λέει. «Δεν έχω κάποιο απωθημένο. Κάποια φιλοδοξία με την τηλεόραση. Είμαι πλήρης», αναφέρει, μιλώντας για τη νέα του σειρά, Σέρρες, που ακολουθεί τη σχέση ενός πατέρα με τον γκέι γιό του, σε μια επαρχιακή πόλη. Την πόλη καταγωγής του Γιώργου Καπουτζίδη.