Πριν τέσσερα χρόνια, δυο καταγγελίες, που συνοδεύτηκαν και από άλλες αντίστοιχες μαρτυρίες, εις βάρος του Τζέιμς Φράνκο είδαν το φως της δημοσιότητας. Γυναίκες έκαναν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση του ηθοποιού εις βάρος τους. Τώρα ο ίδιος έρχεται να δώσει απαντήσεις για το θέμα, μέσα από ένα podcast. Η απάντηση; «Εθισμός στο σεξ».

Ο Φράνκο παραδέχτηκε, ότι κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του, έκανε σεξ με μαθήτριές του. Γεγονός που σήμερα αναγνωρίζει ως λάθος. Θέλοντας να επισημάνει πως δεν ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, έχοντας στο μυαλό του πως αυτός θα ήταν ένας καλός τρόπος να προσεγγίζει γυναίκες, ο ηθοποιός έκανε λόγο για συναινετικό σεξ με αυτές τις γυναίκες. Το γεγονός πως υπήρχε συναίνεση, αποτέλεσε και τον λόγο για τον οποίο ο ίδιος αδυνατούσε να εντοπίσει το πρόβλημα στην όλη του συμπεριφορά.

«Τότε σκεφτόμουν ότι από τη στιγμή που είναι συναινετικό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν σκεφτόμουν καθαρά», τόνισε. Ενώ μιλώντας για τον εθισμό του στο σεξ, ανέφερε πως αυτός ήρθε ως απόρροια της απεξάρτησής του από το αλκοόλ. «Είναι ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό. Ήμουν εξαρτημένος για πάνω από 20 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων παρέμεινα νηφάλιος από το ποτό».

https://twitter.com/hashtag/TheJessCagleShow?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το 2019 η Σάρα Τίθερ-Καπλάν και η Τόνι Γκαλ κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας και υποσχέσεις για ανάθεση ρόλων στις ταινίες του. Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν πως ο Φρανκο προσπάθησε να δημιουργήσει έναν «στρατό» νέων γυναικών που κατέληξαν να γίνονται θύματα προσωπικής και επαγγελματικής εκμετάλλευσης στο όνομα της εκπαίδευσης. Με λίγα λόγια, ο Φράνκο τις ανάγκαζε να γυρίζουν κατ’επίφαση σεξουαλικές σκηνές μαζί του. Μέσα σε όλα αυτά, τον κατηγόρησαν και για οικονομική εξαπάτηση, αφού στην ουσία πλήρωναν για μια σχολή, στην οποία αντικειμενοποιούνταν σεξουαλικά και εκφοφίζονταν. Ο Φράνκο κατέληξε να τις αποζημιώνει τελικά οικονομικά (2.2 εκατ. Δολάρια) και να χαρακτηρίζει τις καταγγελίες τους γεμάτες «ανακρίβειες».

«Υπήρχαν άνθρωποι εκνευρισμένοι μαζί μου και έπρεπε να ακούσω»

Μετά από τέσσερα χρόνια σιωπής, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, πέρασαν για να έχουν χρόνο τα θύματα να μιλήσουν, ο Φράνκο μιλά για το εθισμό του στο σεξ, λέγοντας πως έχει δουλέψει πολύ με τον εαυτό του και πως δεν ήταν πρόθεσή του να πληγώσει κανέναν.

Δες το απόσπασμα από το γύρισμα του podcast εδώ: